Søndag på Solvalla skal den succesrige svenske træner Per Nordström – sidste år kåret til årets træner i sit hjemland – ud i Elitloppets første forsøgsafdeling med staldens fløjhingst Önas Prince.

Per Nordström fortæller:

– Han fik jo invitationen efter sejren i april i Gulddivisionen på Örebro, hvor vindertiden 10,0 over 1609 m med auto faktisk ikke skal undervurderes, idet banen var meget løs og krævende set i forhold til en normal sommerbane.

– Jeg er meget fornøjet med ’Prinsen’ og alt i forberedelserne er faldet perfekt ud, så jeg mener, jeg kommer med en hest i bedste forfatning og form. Han fortjener at være med allerede på den fine sæson, han havde som fireåring sidste år, hvor han gik 09-tider flere gange. Nu er han fem år, og så må han være hærdet til den her type konkurrence.

– Vi fik spor ét i forsøget, og havde jeg selv kunnet vælge spor, havde jeg valgt – surprise: nummer ét. Så jeg håber, at vi kan komme godt med fra start – måske tage spids. Sidste år, da han vandt Sprintermesteren, kunne jeg i forsøget undlade undervejs at køre for fuldt; han var jo favorit, og så var der jo noget sparet.

– Jeg tror ikke det bliver lige så let på søndag. Der er der køring på alle hænder fra start. Alle vil frem og være med, hvor det hele sker. Men jeg regner da med, vi kan tage os videre til finalen. Jeg påregner at pille alle sko af til både forsøg og eventuel finale.

Kentucky River ved sejren på Solvalla lørdag

Lørdag havde Per Nordström Kentucky River til start i klasse III i Rikstotoen, og det blev til en endog overbevisende sejr i 1.11,1 over 2140 m auto, hvor Kentucky River efter tidlige spids henviste de øvrige deltagere i løbet til statister – heriblandt sejrshesten Luuk Schermer, der dog kæmpede bravt til hvad der blev en tredjeplads – L.A.Boko spurtede forbi denne akkurat til slut.

Tekst: Allan Loft

Foto: Kjeld Mikkelsen