Vi skulle høre, om travhesten Hr Weyse også er en hest, der kan fremvise samme selvoptagethed og ditto glæde, som sin navnebror fra TV-serien Badehotellet.

– Jo, faktisk, lyder det fra hestens træner.

– Han er en lidt speciel hest, der godt kan lide at være i sit eget selskab. Ofte står han for sig selv og vil ikke så meget i kontakt med andre, men indimellem kan han godt lide at vise sig frem. Jo, han kan vel godt minde lidt om Hr Weyse fra Badehotellet. Måske er vores hest dog blevet mere social efter kastration.

Anita fortsætter:

– Nu har han trænet en del derhjemme og er lidt frisk, så nu skal han til at i gang. Som fysisk individ er han stærk og solid, og vi har da forventninger til ham.

Snart spiller Hr Weyse op til dans på travbanen – var i fremvisningsløb på JVB mandag aften, og der var ikke tegn på, at det ikke snart skulle blive aktuel med en ny optræden

Hr Weyse har en gennemført amerikansk afstamning gennem forældrene Michael’s Turn og Magnetic Power-hoppen Queen Frecel.

– Det er ikke fordi vi nu kommer med en stime af opdræt med navne fra Badehotellet. Hr Weyses lillebror lyder navnet Krumme – det er vist fra en hel anden serie? Men lige da vi så det lille føl, der så fik navnet Hr Weyse, dèr kunne vi bare mærke, at det klikkede. Det var helt perfekt.

Startede hos ’Gummistøvlen’

Anita Gregersen boede i sine første barneår i Bramminge, altså i det sønderjyske, og meget af fritiden blev anvendt på heste og deltagelse i ridespringningskonkurrencer. Da forældrene så flyttede til Århuskanten, fortsatte hesteinteressen og her kom hun til at kende Richard W. Jensen – af mange kendt under det kærlige navn ’Gummistøvlen’ – og dennes kone, som boede i nabolaget. Her kom Anita fast, og fast bed sig også interessen for travheste. Hun kunne godt lide spændingen i forbindelse med travløbene, men selvfølgelig mest af alt omgangen i dagligdagen med hestene.

Ud over Hr Weyse træner Anita også Flash de Bucy, en nylig indkøbt franskmand, der i sin første start for Anita i starten af maj på Jägersro med Peter Ingves ved linerne løb en tredjeplads hjem i 1.13,7/2140ma. Mandag aften i Århus mødte den overmagten i form af Emoji og E-type Cash og måtte nøjes med løbets sidste præmiepenge.

Anita arbejdede i flere omgang for den århusianske træner Henrik Lønborg, afbrudt af udlandsophold, idet Anita en overgang arbejdede for rejsekoncernen Spies.

Hos Lønborg mødte Anita i 1998 så ham, hun så valgte at danne par med, nemlig Morten Melin, og som hun således nu har været sammen med i godt tyve år. I læ af Frijsenborg Slot og dets tilhørende skove ligger den lille ejendom, som Anita Gregersen sammen med gemalen Morten Melin har beboet stort set siden de fandt sammen, og hvor de går og hygger om deres travheste, som de har en snes stykker af, hvoraf syv er startklare løbsheste.

Parrets yngste datter Lærke er også bidt af en gal hest, og hun bistår med stor selvfølge og ubekymrethed sine forældre i pasningen og klargøringen af deres travere, alt imens hun også har engageret sig i ponyridning, i hvilken disciplin hun klarer sig med stor succes.

Anita har arbejde som hjælper for en handicappet. Arbejdsperioden er koncentreret og består af en hel del døgnvagter afbrudt af kompenserende fridage, hvor Anita så fuldt ud kan hellige sig hestene, træne dem og pusle om dem.

Hr Weyse flankeret af hovedparten af sin ejerkreds Anita, Gregersen og Morten Melin ved hestens hoved, yderst til højre datteren Lærke og yderst til venstre Carsten Kammersgaard og Else Torbensen.

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen

Indgangsfotoet til artiklen viser Anita i færd med at afvaske Hr Weyse efter indsatsen i fremvisningsløbet på JVB