Efter en rolig indledning på sæsonen er flere af Ole G. Nielsens løbsheste ved at være klar til start.

”Unghestene bliver mit varemærke” udtalte Ole G. Nielsen i et interview, da han for snart to år siden vendte hjem til Danmark efter en årrække i udlandet, bl.a. som mangeårig førstemand hos den svenske stortræner Åke Svanstedt i USA – og unghestene fylder da også godt i boksene på Skive Trav.

I skrivende stund står der således 21 heste på staldlisten, heriblandt ikke færre end 12 2-åringer og blot seks startklare heste, så der er en forklaring på, at man ikke har set meget til Ole G. Nielsen i årets første måneder – men det ændrer sig forhåbentlig i løbet af de kommende uger.

En af staldens ”reklameheste” – Eldon Neergård (From Above US) med fem sejre i fjor – er således klar til sæsondebut efter en velfortjent vinterferie.

-Vi har kunnet træne meget mere med Eldon Neergård denne vinter og efter to måneder på galopbanen, hvor han har fået en masse muskeltræning, er jeg spændt på at se, hvordan det går, når han kommer tilbage. Det var trods alt en hest, der viste ganske gode takter som 4-års, siger Ole G.

-Det er planen, at Eldon Neergård skal starte i et Liga 5-løb på Lunden den 28. marts, hvor Gerda (One Too Many) i øvrigt også sæsondebuterer i 3-årsløbet.

-Hun havde lidt problemer med temperamentet som 2-års, men har fart i kroppen. Jeg håber hun opfører sig bedre nu, og det er også en hest, jeg er spændt på at se i løb igen.

-Vores anden 3-åring, Gilberto (Varenne), er også ved at være klar. Birger Jørgensen kørte et arbejde med ham forrige gang i Skive, og han kommer i rutineløb den 19. marts i Skive. Derefter er det planen, at Gilberto skal i prøveløb den 29. marts i Skive. Det er en hest, som vi har været nødt til at tage lidt forsigtigt, bl.a. fordi han er meget stor (170 cm), men det er glædeligt, at han nu endelig er blevet klar. Vi bliver meget klogere, når han kommer ud i løb, men det er en stor og fin hest, som har vist nogle spændende ting i træning.

Eldon Neergård på vej mod en af de fem sejre, karrieren hidtil har budt på – i sulkyen Jeppe Juel

På vej frem

Ole G. Nielsens seneste vinder, Banshee Font (Father Patrick), er en af de heste, der skal være med til at tegne Skive-trænerens stald udadtil de kommende måneder.

Den italienskfødte hoppe så blændende ud i søndags på Lunden, hvor Banshee Font kom flyvende på første langside og var tæt på at overtage føringen fra Fazenda. Jeppe Juel måtte dog bakke ned i ryg, og resultatet blev en tredjeplads i rekordtiden 1.16,5a/2000 meter.

-Banshee Font var godt slidt, da vi fin hende fra Holland, og det har været af en kamp at få hende i orden, men hun er på vej frem. Hun er endnu ikke helt perfekt i svingene, men jeg tror og håber, at det bliver bedre de næste to-tre måneder, siger Ole.

Ole G. Nielsen varmer Banshee Font op til dåd. Det var den 28. februar i år, og Banshee Font takkede for den gode opvarmning og vandt i dgens syvende løb sikkert på en god afslutning

Mister otte 2-åringer!

Ole G. Nielsen har som nævnt 12 2-åringer på træningslisten, men i løbet af sommeren mister han desværre størsteparten af hestene.

-Det drejer sig om seks norske og to svenske 2-åringer, som jeg har i træning for Kim Pedersen, der er træner i Norge, fortæller Ole.

-Kim og jeg kender hinanden fra dengang vi begge arbejdede hos Bo Westergaard, og vi har holdt kontakten ved lige efter jeg rejste til USA.

-Vi startede samarbejdet det første år, jeg var træner i Skive (2019), hvor jeg havde fem heste, mens Morten Juul også havde nogle stykker for Kim. Han ville dog gerne samle hestene ét sted, og derfor fik jeg samtlige otte plage, der i fjor blev købt på de forskellige auktioner.

-Det er planen, at 2-åringerne går op til Kim i juni-juli måned, og så må vi se hvor mange jeg får i år – det afhænger jo af, hvor mange Kim og hans hesteejer køber på auktionerne i efteråret.

-Det er selvfølgelig ærgerligt at miste så mange ungheste, men det har jeg jo vidst hele tiden, og det er under alle omstændigheder altid sjovt at arbejde med så gode ungheste – især nogle med så fine stammer, som dem jeg har nu.

-Nogle af dem kunne sikkert godt sættes op til at starte som 2-års, men det er så vidt jeg ved planen, at de først skal til start som 3-års.

Ole G. Nielsen har også to danskfødte 2-åringer på staldlisten, som forbliver i hans varetægt.

-Hilfiger (Varenne) og Honey Neergård (Great Challenger), der er lillesøster til bl.a. Triton Neergård og Eldon Neergård, træner helt efter planen og træner begge efter 1.46-47/1600 meter på en fin måde. Der er ikke noget negativt at berette, og hvis der ikke sker noget uforudsigeligt, tror jeg sagtens, de kan blive klar som 2-års.

-Endelig har vi også en lillesøster til Bandit Brick, Hyacinth Brick (Tobin Kronos), der ser helt forrygende ud nu, så alt i alt synes jeg, vi har nogle rigtig fine ungheste, som jeg venter mig meget af.

Tekst: Henrik Berg
Foto: Kjeld Mikkelsen