Hussein Kassir har sørget for fuldt udbytte til Gordon Dahl-stalden de to seneste løbsdage på Lunden med Facebook og Earl Grey, og inden længe ruller Aalborg-træneren også ”A-kæden” ud.

Facebook har gjort det rigtig fint siden ankomsten til Gordon Dahls stald i slutningen af november måned, og i dag vandt den 4-årige Wishing Stone-hoppe sin anden sejr i træk for jockey Hussein Kassir

– Hun overraskede mig meget i dag; jeg havde ikke regnet med, at hun kunne gå udvendig den sidste kilometer, siger Gordon Dahl.

– Jeg ved ikke hvor langt hun rækker i årgangssammenhæng. Det er jo en meget lille hest, men det hun har vist hidtil er i hvert fald ikke helt ved siden af, så indtil videre er det et flot træningsprodukt.

For Hussein Kassirs vedkommende var sejren med Facebook hans tredje i træk og dermed øgede han forspringet på jockeyerne Top 10 på Lunden.

– Hussein er en rigtig dygtig kusk når han har noget at køre med, men det er jo lidt træls for ham, at vi ikke har så mange løbsheste i stalden. De fleste af dem, der skal starte, kommer først engang i maj måned, så der er ikke så meget at køre med lige nu, siger Gordon Dahl, som på nuværende tidspunkt ikke har taget stilling til, hvem der skal køre Fossa hvis Steen Juul er forhindret.

– Steen har jo hidtil været fast kusk bag Fossa, men han har selv en hest (Festival Of Speed), som han sætter højt, så nu må vi se hvad der sker. Det er jo bl.a. også op til ejerne af de forskellige heste.

Facebook på æresrunde med Hussein Kassir efter sejr på Lunden den 7. marts i år

Musketer- eller Copenhagen Cup-dagen?

Med seks sejre – bl.a. i Jydsk 3-årings Grand Prix og Grand Circle 3-års Championat for hingste/vallakker – og 774.000 kroner i indkørte præmier var Fossa (Wishing Stone) Gordon Dahls helt store navn i fjor, og Fossa overvintrer selvfølgelig også som forhåndsfavorit i Dansk Trav Derby og de øvrige årgangsløb.

– Med det Fossa har vist hidtil er det klart, at han skal være en af Derbyfavoritterne, indleder Gordon.

Efter sejren i Grand Circle 3-Års Championat i Billund 24. okt. 2020 står Fossa omkranset af fra venstre Hussein Kassir, Keld Gregersen, Gordon Dahl, Thomas Thøgersen fra Billund Trav samt opdrætteren Bent Lindhardt. Kusken Steen Juul anes i baggrunden

– Han har passet sin træning hele vinteren og har faktisk ikke haft fri, bortset fra et lille afbræk på en uges tid efter han havde fået et spark på skulderen ude i folden. Der måtte han stå lidt over i træningen, men siden da har han passet sin træning helt efter planen og der er ikke noget negativt at berette.

– Fossa er begyndt at gå lidt flere intervalarbejder og er vokset lidt i løbet af vinteren – jeg har lige målt ham til 163 cm – så det ser meget positivt ud.

– Jeg regner med, at han kommer til start igen i begyndelsen af maj måned, enten på Musketerdagen i Skive (2. maj) eller Copenhagen Cup-dagen (16. maj). Det bliver nok ikke begge dage, da det bliver lidt for hårdt.

Fossa med gæstekusk Steen Juul på æresrunde efter sejren i Grand Circle 3-Års Championat på Billundbanen 24. oktober 2020

”En stærk krabat”

Gordon Dahl har for nylig fået endnu en seriøs Derbykandidat i stalden i skikkelse af Hans Ulrik Kristensens Frederik (ENS Snapshot), der med Knud Mønster i sulkyen har gjort sig fint bemærket i flere af årgangsløbene som 3-års.

– Frederik har også passet sin træning mens han har været hos mig og er også begyndt at gå intervaller sammen med de andre. Indtil videre er det kun positivt. Jeg tror, ud fra det jeg kender til hesten, at der er tale om en stærk krabat. Det var i hvert fald stærkt da den vandt Kriterieprøven udvendig for First Blood, siger Gordon.

-Som jeg ser det, er det hans sind vi skal arbejde med, da han godt kan være lidt voldsom, selvom jeg ikke kender han i løbssammenhæng endnu. Frederik kommer nok også til start igen i maj måned, men han står kun med 156.000 kroner, så han er lidt nemmere at få ud end Fossa, hvis vi skulle være at starte ham allerede i april måned.

Mens Fossa og Frederik således træner helt efter planen, er der mere dystre fremtidsudsigter for Flying Line (Explosive Matter), der i sin tid var Derbyauktionens dyreste hest med et hammerslag på 425.000 kr.

– Flying Line er blevet sparket i folden og har fået ødelagt et forknæ, så det er tvivlsomt om han kommer i orden igen, siger Gordon.

Masser af talent

Gordon Dahls stald tæller pt. 24 heste, hvoraf halvdelen er 2-åringer!

-Jeg har 8-10 2-åringer, der træner efter 1.40-1.45/1600 meter på en fin måde. De har trænet længe og passet deres arbejde efter planen, så jeg forventer da, at der er et par rigtig godt heste imellem, siger Gordon.

– Jeg vil ikke lægge mig fast på, at den og den skal til start som 2-års. Det var mere et must for mig før i tiden, men jeg er blevet lidt mere fornuftig med aldren og de bliver jo ikke ringere af først at komme ud som 3-års. 2-åringerne kommer kun til start hvis de er klar til det og hvis jeg føler, at de kan gøre sig gældende blandt de bedste.

Mens Gordon Dahls 2-åringer indeholder masser af talent, står Aalborg-træneren knapt så stærkt med staldens 3-åringer.

– De er endnu ikke på samme niveau som E’erne var på samme tidspunkt, men jeg har bl.a. en lillesøster til E Type Cash, Graud Larose (Django Riff), som jeg tror bliver en skrap hoppe. Hun har været lidt besværlig, men er begyndt at falde i hak.

– Den eneste af vores 3-åringer der har startet er Goofy (Wishing Stone), som har døjet lidt med nerverne. Han sæsondebuterer i Aalborg på fredag i et 3-årsløb under 2.500 kroner.

En lækker hest

Foruden Fossa samler interessen sig også om amerikanskfødte Coventry Hall (Cash Hall), der hidtil har haft sin karriere i USA med tre sejre og 833.000 kroner i 17 starter som 2- og 3-års.

– Vi har haft Coventry Hall siden midten af december måned og han har også passet sin træning, men lige i øjeblikket står han lidt over pga. en virusinfektion, siger Gordon.

– Jeg regner med at han også kommer til start igen i april-maj måned, men det kan godt være, at jeg giver ham et rutineløb inden sæsondebuten. Det er en virkelig lækker hest, som jeg glæder mig meget til at starte.

– Det er jo ofte sådan med amerikanske ungheste, der går toptider og nærmest bliver kørt i bund hver eneste start, at det er begrænset hvor meget udvikling der er i dem – men jeg føler faktisk, at ham her rummer en del udvikling stadigvæk.

– Vi modtog en hest, der var ualmindelig frisk i bentøjet, men han har heldigvis være ved en god skandinavisk træner, som ikke har ”tømt” ham hver eneste gang, så det bliver spændende at se hvor langt han rækker.

Det samme gælder Derbytoeren E Type Cash (Ready Cash), der også snart er klar til start igen.

– Han kommer nok lidt før de andre og skal igang i april måned. Han er en stærk krabat og jeg er sikker på, at det bliver en ”rigtig hest” som kommer til at række langt, slutter Gordon Dahl.

Tekst: Henrik Berg
Foto: Burt Seeger og Kjeld Mikkelsen