Den firbenede repræsentant for Folkehesten Aarhus, Ventuari, er begyndt at glæde sig. Nu nærmer sæsonstarten sig, og selv om minusgraderne stadig florerer og frosten således stadig bider lidt i ansigtet, så er Lea Olsen så småt begyndt at intensivere arbejderne med hestene, så de kan være helt på dupperne, når væddeløbene i april forventes at skulle påbegyndes.

Venturari var torsdag formiddag ude at give den lidt gas på JVB’s fjedrende fiberbane, der ligger udvendigt for selve væddeløbsgræsset – i sadlen lærling Mathilde Kløve

Ventuari indgår som sagt i Lea Olsens anpartsstald Folkehesten Aarhus, og indtil nu er der knap hundrede medlemmer i det projekt. I skrivende stund torsdag den 4. marts kl. 22.25 er der solgt nøjagtigt 90 andele.

– Der er endnu plads til nye medlemmer, så man skal bare være hurtig ved havelågen og melde sig til, lyder det begejstret fra Lea Olsen.

– Ventuari har trænet efter planen, og da han jo er en rutineret herre, så ved han godt, at nu skal turfen på JVB snart indtages for at løbe væddeløb, og det kan jeg mærke, at han glæder sig voldsomt meget til. Det er jo en rar fornemmelse at have.

Lea Olsen har for tiden tretten væddeløbssultne fuldblodsheste i sin varetægt. Første løbsdag 2021 på JVB forventes afviklet den 5. april hvis alt går vel med vejrlig og baneforhold.

– Men her kommer Ventuari ikke til start, da der ikke er noget løb til ham den dag. Det er der derimod løbsdagen efter. dvs. den 25. april – og her sigter vi mod at starte Ventuari. Såfremt du ønsker en anpart i denne fine væddeløber, Ventuari, så kontakt galoptræner Lea Olsen på mobil 2447 8258.

Matilde og Ventuari efter torsdagens træningspas

Venturari glæder sig til væddeløbssæsonen bliver skudt igang – dens træner forventer start den 25. april på JVB

 

Blandt de 90, der allerede har tegnet anpart i hesten, ser man folk, der er kendte fra galop eller for den sags skyld også trav-miljøet.

– Jeg er glad for alle de mennesker, der bakker op om Folkehesten, gamle kendinge såvel som nye. Jeg skal dog ikke lægge skjul på, at det er glædeligt, at der også er mange nye ansigter blandt andelshaverne. En af mine kongstanker med projektet, er netop at introducere og engagere nye mennesker i sporten. I takt med at vi forhåbentlig får ophævet coronarestriktionerne, satser jeg på at få lavet nogle events, hvor alle – men især også nye – kan få indblik i galopsportens forunderlige univers, slutter en altid ivrig og energisk Lea Olsen.

Lea Olsen med den endnu ustartede treåring Kong Salomon, som hun har arbejdet en del med . “Hvis denne konge finder sig selv, så skal han nok kunne klare sig i den hårde konkurrence, der venter ham”, bedyrer træneren. Kong Salomon og Ventuari er to blandt i alt tretten heste, der er i Lea Olsens varetægt.

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen