Travsporten fylder rigtig meget hos en familie i Løsning. Både far, mor og søn er dybt involveret i sporten, og desuden er morens far og tvillingesøster også dedikeret.
Hustruen/moren i familien Annie Holm Andersen har introduceret sin mand Michael Frederiksen for travhestene. Dem er hun vokset op med via sin fader, der havde mange slags heste og handlede med dem. På et tidspunkt fik han fat i en travhest, og så var han og hans tvillingesøstre Annie og Bente for alvor indfanget.

Michael Frederiksen er uddannet inden for handel, og i dag har han et agentur med forskellige firmaer i virksomhedsporteføljen. Men her handler det om blandt andet ure og smykker og ikke heste. Heste opdrætter man i den her familie for at beholde dem selv.

Michael Frederikse og Dumill

– Udfordringen for os er at hjælpe føllene til verden fra de følhopper, vi selv råder over, se dem vokse op og arbejde med dem for at lære dem at blive væddeløbsheste og se dem omsætte talenterne i løb. Det giver sammenhold og glæde i familien at være sammen om det. Vores søn Martin Frederiksen har endog taget licens og kørt løb og også vundet nogle sejre. Lige nu har han travlt med andre ting, men han følger godt med og vil nok snart være at finde på væddeløbsovalen igen.

Martin Frederiksen har siden 2015 ikke været aktiv på kuskefronten, som han var det i årene forud. I januar – februar 2014 havde han god succes med familiens Rival, idet parret tog et vaskeægte hattrick med to sejre i Billund fulgt op med én i Odense – altså tre sejre lige i rap. Det præsterede Rival faktisk også i 2012 – da var det med professionelleRene Kjær i suljyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Billeder fra Rival`s hattrick i 2014

– Min kone Annies tvillingesøster Bente bor i Jelling, hvor hun og faren har deres egne heste, hvor de selv har med disse at gøre, men vi træffes jo tit og er til væddeløb sammen. Vi bliver alt i alt kittet bedre sammen som familie gennem den her sport, forklarer Michael Frederiksen.

Annnie Holm Andersen – opdrætter af Dumill og flere andre efter Fenja G

Svigerinden Bente Holm Andersen har gennem de snart sidste tyve år været en aktiv amatørtræner med heste som Duenna G, Ginni B, Palio og Bonita på samvittigheden.
Annie og Michaels løbshest lige nu er Dumill, som fredag starter i Odense.

Dumill bliver gjort klar til løb på Fyens Væddeløbsbane

– Hun er i god form, har gået godt de seneste gange. Hun er meldt hårdt ind i løbet, så vi tænker, at en mindre præmie vil være godkendt, men en lille triochance kan hun godt tilskrives, vurderer Michael Frederiksen.

På landstedet i Løsning, som familien erhvervede for ca. 18 år siden, råder man over seks bokse, og så er der en 1000 m træningsbane rundt om ejendommen, der er på cirka 15 tdr. land.

 

 

 

 

 

 

 

Sorell vinder for Jeppe Juel i Odense 2013

 

Wintano efter sejren den 20 juli 2016 på Billund trav

 

Gennem tiden har familien haft startheste som Fenja G, en Granit Bangsbo-hoppe, der nu er gået til de evige græsmarker, men som nåede at blive mor til bl. a. ovennævnte Dumill, samt Wintano, Rival, Sorell og Cia. Sidstnævnte kan snart forventes til start igen efter en lang pause, som den indledte i 2018 efter to starter, hvor den begge gange var i pengene.

Tekst: Allan Loft Foto: Kjeld Mikkelsen