Ole G. Nielsen med Gerda

En af de unge hestekyndige personer, der satser på at dansk travsport går en lovende fremtid i møde og derfor for nylig har nedsat sig som selvstændig travtræner, er aalborgenseren Ole G. Nielsen, der netop i dag passerer de 31 år.

– Jeg har stalden godt besat med 22 heste, kan han fortælle.

– Af disse er en del norskejede ungheste, og de går til sommer tilbage til ejerne, men de giver jo fast arbejde i den tid, de er her.

Blandt staldens åringer er der dog også nogle, Ole G. Nielsen tror mere langsigtet kan tegne stalden. Der er tale om fire G’ere.

– Ja, i den alder er alle heste jo selvlysende stjerner. Men jeg tror nu nok, at der er stof til gode væddeløbere  i dem, jeg fremhæver her, uddyber Ole G. Nielsen og fortsætter:

– Det drejer sig om hoppen Gerda, som jeg fik på auktionen på Nykøbing Falster Trav for ikke så længe siden. Hun er opdrættet af Heide Racing ApS, og er efter One Too Many og Donato Hanover-datteren Tiny Pearl. Netop moderen gjorde mig interesseret i hende.

– I Amerika har man fundet ud af, at hopper efter Donato Hanover avler rigtigt gode væddeløbere, og det er lidt på mode derovre at trække føl efter sådanne hopper. Donato Hanover-afkom går ellers for at være vanskelige, at pulle for meget og være lidt småt begavede, men i andet led slår hans evner åbenbart igennem, beretter Ole G. Nielsen, der som bekendt har arbejdet en årrække i amerikansk travsport, blandt andet for svenske Åke Svanstedt.

Ole G. Nielsen arbejdede seriøst på auktionen på Falster

– Åke Svanstedt har også prøvet en del Donato Hanover-afkom, men til sidst afskrev han dem. Han ville ikke have noget med dem at gøre.

– Gerda virker fornuftig, men hun er også lidt frisk af en åring at være. Jeg håber, jeg holder hende på ret kurs. Friskheden kan jo dog godt skyldes kombinationen af en Viking Kronos som farfar og en Donato Hanover som morfar. Planen er gøre Gerda klar som 2 års uden at presse hende grundet hendes friskhed.

Ole G. Nielsen ser også en god fremtid for de to Cash-afkom Gopichand og Grahish fra opdrætterparret Britt og Carsten Schmidt.

– Gopichand Cash er efter Infinitif og Grahish Cash er efter Zola Boko. Grahish Cash har i øvrigt to gode søskende, nemlig Bella Mont og Carl Lewis, der jo begge har gjort sig godt bemærket som væddeløbere. Jeg glæder mig også over hver dag at kunne træne med åringen Gilberto, som er efter Varenne og Global Lady – mor til bl. a. Eros Zola –  og som er opdrættet af Dorthe Christensen, Saltum.

– De her G’ere anser jeg som værende over gennemsnittet, men tiden må jo vise, om jeg har ret. Som nystartet får man ofte den slags heste, andre allerede har forsøgt sig med, så man får ellers ikke altid de store stjerner, og så må man arbejde hårdt for at få det bedste ud af det.

Derfor kan det være, at der landede en appelsin i Ole G. Nielsens  turban, da han vandt lodtrækningen blandt Skivebanens trænere om at få den nye anpartshest, Skivehesten i form af  Ebay Holmsminde.

Ole G. Nielsen fortæller:

– Jeg var først lidt skeptisk, idet han havde været hos Steen Juul og Henrik Poulsen, en af landets bedste dyrlæger inden for travheste, men imidlertid virker han  stærk og reel. Han er ganske hurtig ud af volten og har jo ellers gået fint. Sidst var hann heroisk tredje trods sygdom.

– Han er meldt i årgangsløbene, men nu må vi se, hvor langt vi kan komme med ham. Han er jo trods alt opereret én gang.

– Jeg melder ham efter alt at dømme til start den 9. december. Hvis han ikke kommer først over stregen i det løb, så er der et godt løb til ham juleaftensdag, slutter Ole G. Nielsen.

Foto: Kjeld Mikkelsen