I de skønne, landlige og bakkede omgivelser, som er så karakteristiske for området vest for Hadsten, finder man i en lille landejendom med en lille, lækker butik med masser af delikat vin og udsøgte spirituosa. Det er  Wineboutice, som både er en webshop og ”rigtig” shop, der ud over at byde på diverse fine vine for enhver smag og pengepung, også gennemfører events med smagsprøvning på produkterne med indbygget fortælling om disses ophavssteder og historie.

Flemming og Rikke i Wineboutiques butikslokale

Manden bag Wineboutique er Flemming Nielsen, der faktisk er uddannet inden for vinfaget og som gennem tiden også har arbejdet som tjener og restauratør, blandt andet på Hotel Pejsegården, Hotel Royal g Café Faust i Århus for bare at nævne nogle. Siden har han så opbygget sit eget vinfirma, som han nu satser helhjertet på.

Lige nu er der er en større ombygning af shoppen og stuehuset i gang. Sammen med Rikke har han boet på stedet de sidste 7- 8 år.

Rikke er til daglig operationssygeplejerske på Øre-, Næse- og Halsafdelingen på Århus Universitetshospital i Skejby.

Sammen deler Rikke og Flemming dog en altopslugende interesse, der krydrer deres fritid. Det er travsporten.

– Flemming og jeg mødtes for 15 år siden, og Flemming var jo tosset med trav, mens jeg var ridepige. Men jeg blev trukket eller suget ind i travmiljøet, og blev aldeles fascineret af travhestene. Så nu har jeg licens og er lige så vild med at opdrætte travheste som Flemming, lyder det smilende fra Rikke.

Måtte irettesættes

Flemming har gået til trav fra barnsben, idet han som lille var med bedstefaren til trav, hver gang JVB serverede løb.

– Vi boede i Randers, og bedstefar og jeg troppede op ved stationen og tog med travbussen til Århus. Det vil sige, der var to busser, en stor flot og ren bus til de velsituerede og en gammel raslekasse af en bus fra trediverne. Det var den sidste, bedste far og jeg sad i – og jeg sendte hver gang lange blikke til den anden bus. Èn gang kom jeg dog med den flotte bus – det var søndag den 19. november i 1971, hvor der blev snestorm af den anden verden om eftermiddagen, og der var således kun muligt at få den ene bus tilbage til Randers. Nemlig den store, flotte, og den måtte vi alle over i. Halvvejs måtte den dog opgive, og vi måtte reddes i land i snedriverne – altså det var en snestorm, som gik over i historien med mange forliste og måske også nogle omkomne. Vi kom ind på en gård og opholdt os dér en rum tid, indtil vejene igen var blevet farbare. Vi, pøbelen, måtte pænt sidde bagest i bussen sammen med Porno-Bent og den slags farverige typer, mens de ”fine” sad foran.

– Jeg var en lille knægt dengang, og da vi gik fra banen til bussen, og det var sneglat, så satte guldsmed Poulsen fra Randers sig et par gange på halen, og det kom jeg til at grine noget så uhæmmet over at overvære – det så så morsomt ud, at den distingverede herre sådan var en ’bambi på isen’. Så tyssede bedstefar med bestemt mine på mig: ”Man må ikke sådan grine ad andre menneskers uheld!”, erindrer Flemming.

Flemming har haft mange travheste gennem tiden. Mest markant har Herr Faust (Imposant Sund – Press Bangsbo) markeret sig. Han vandt lige over 878.000 kr. og hjemtog 26 sejre i 59 starter i karrieren. Han løb sin absolutte rekord 1.12,1 over sprint. Han var i træning hos først Birger Jørgensen og senere Hans Adielsson og vandt blandt andet V75-løb. Stærkest i mindet hos Flemming står sejren i et langdistanceløb på Solvalla midt i december 2005, hvor Herr Faust med sin faste partner i det svenske, Erik Adielsson, sejrede over  Åke Lindbloms kæmpefavorit, klassestayeren Lugdunum.

Rikke og Flemming foran foldene

Siden C-årgangen hr Rikke og Flemming påbegyndt en systematisk opdrættervirksomhed på ejendommen uden for Hadsten, hvor der pt er otte heste, der dog også tæller et par ponyer og så hoppen Cafe Faust (O’Grady – Nujari Gilbak), som var udsat for en svær fødsel og en hård tilværelse som føl, så hun er desværre  ikke stærk nok til en tilværelse som væddeløber og er i stedet  parrets kæledæggehest.

Edelherr Faust (From Above – Finess Southwind) er fra parrets E-årgang. Han har haft problemer med en testikel og er blevet kastreret. Han er sendt i træning hos Jeppe Juel, og Rikke og Flemming  venter med spænding på at se, om han indfrier de forventninger, afstamningen giver.

Fra F-årgangen venter parret sig en del af  Freiherr Faust (Great Challenger – Rigoletto), som er solgt til en anpartsstald og sat i træning hos Henrik Lønborg på JVB.

Herr Faust Junior forstår at nyde tilværelsen

I H-årgangen, det er dem, der er født i år, tegner Hr Faust Junior sig lovende.

Rikke forventer at køre flere travløb end de to, hun allerede har gjort, og i hvilke hun faktisk aldrig har været uden for pengene, men lige nu venter hun på at blive fysisk stærk nok, efter at et uheld med en hest har belastet hendes ene arm og skulder.

Fotos: Kjeld Mikkelsen