Cherokee Heaven med sin kusk Birger Jørgensen

Sarah W. Melsen og hendes familie kom ind i travsporten for ca. fire år siden. Sarah havde spring-ponyer som lille og var gået over til store rideheste, og en dag ringede beslagsmeden Erik Grove og tilbød dem en travhest som ridehest. Det blev anstødsstenen til at få vakt interessen for travsporten, og Sarah og moderen Britta Petersen fik taget licens. De fik yderligere via Erik Grove fat i hoppen Tessa Toft, som Sarah vandt 5 sejre med.

For trekvart år siden erhvervede Sarah via en hollandsk auktion hoppen Cherokee Heaven. Fredag startede den for tredje gang for Sarah, og det blev til en sjetteplads i ny rekord 1:16,3/1900 ma. Den har tidligere opnået en sejr og en tredjeplads – alle gange er den kørt af JVB’s champion Birger Jørgensen.

– Det blev lidt af en solstrålehistorie, idet Cherokee så herrens ud, da vi hentede hende på DTC i Vejle, hvor en hestetransportør havde ført den frem til ovre fra Anders F Jensen på Sjælland. Hoppen var så tyk, at transportøren troede, der var tale om en følhoppe, og pelsen var så lang som et ondt år. Men hun var cool, tog godt imod vores træning og kunne lide det og har nu en passende fiks figur for en hoppe, fortæller Sarahs mor Britta Petersen.

Britta Petersen med Sarahs lillesøster

Charokee er opstaldet i Holsted hos Paw Nedergaard- det er ham med Cross hestene. Sarah bor i en kørselsafstand af ti minutter, nærmere betegnet i Brørup, hvor hun arbejder som sosuhjælper på byens plejehjem.

– Jeg har netop i går bestået sosuhjælper eksamen og fået mit bevis i dag, smiler en glad Sarah, der således har sin dag besat  med omsorg, først den daglige dont med omsorg for de ældre og siden den aftenlige dont med træning og pasning af Cherokee Heaven.

Hjemme i Østjylland har Sarahs moder også nogle heste, blandt andet Dixi Top, der lige har startet karrieren, og så Valdemar Toft, der dog lider af allergi, og som hen over sommeren har fået et specialdesignet allergipræparat, så nu venter familien spændt på, om den behandling så  kan vende karrieren for den ellers ganske rappe Valdemar Toft.

Foto: KM FOTO