Hvad Linda ikke ved om Billund-banen, det er nok ikke værd at vide, for hun ved stort set alt om den bane og dens historie, kender stort set alle, der har tilknytning til den og virker til at være vellidt af alle. Hun er, som hun selv siger, født med en hesteline i hånden, for faren havde ansvaret for Stutt. Vallunds heste – et stutteri drevet af makkerparret Jørgen Nielsen og Kurt Henriksen, der står bag firmaet Aadum Autoophug, som i øvrigt nu er overgået til næste generation, Bjarne Nielsen og Jane Feltheim, bedre halvdel til René Feltheim, en mand med en professionel fortid som travtræner, nu en af Billunds mange glade amatører. Men det er en helt anden historie.

Linda, der er født i 1975 i Ølgod, fik således travsporten ind med modermælken, og da daværende Billund-træner Kim A. Kristensen også havde heste opstaldet på Lindas fars farm, var det naturligt for Linda som ung at arbejde som hestepasser hos ham. Sideløbende tog hun dog en kontoruddannelse og arbejder nu som kontorist, hvor travsporten så i stedet udgør en altopslugende hobby, som hun i øvrigt deler med gemalen, bestyrelsesmedlem i Billund Trav Erik Munk Christensen.

Hun og gemalen står hver lørdag tidligt op og suser fra bopælen i Egtved til staldterrænnet på Billund Trav. Den ugedag bestyrer de nemlig suverænt tutten og sørger for, at der er lækker brunch til alle.

– Der er mange aktive, professionelle som amatører, opdrættere samt  hesteejere, som tilbringer deres lørdag formiddag på banen og vi sørger for, der er passende sociale rammer, forklarer Linda, og  supplerer:

– Og der kommer også masser af mennesker fra hele oplandet, folk som ikke har sat deres ben her før, men som er blevet nysgerrige. Mange hører bare om det i deres omgangskreds, men mange læser vore facebook-opslag, og det giver pote.

Hjemme på farens landsted har ægteparret Linda og Erik et par travheste. En af dem er syvårige Makeover – en svenskopdrættet vallak efter Jocose med små 50.000 på nakken.

– Den har gjort en håndfuld starter for os sidste år uden nogen succes. Så har vi givet ham et års pause. For fjorten dage siden gjorde den så comeback i prøveløb i Skive med Morten Friis, men var ud til bens og galopperede.

Søndagen den 13. oktober på Billunds store Grand Circle-dag kom Makeover  så atter i prøveløb med Morten Friis. Makeover klarede en omstart uden at hidse sig unødigt op, og i det gyldige forsøg løb den fremme i feltet og sluttede i 1,19,6, i øvrigt med et løst hængende nummerskilt dinglende det sidste stykke vej af løbet – det var godkendt, og det blev tiden også, så nu er den klar til ”rigtige” løb.

Makeover (S)

Foto: KM FOTO