Kirsten og Harry Carstensen har særligt travlt på Lundens storløbsdage. Specielt når der er tredobbelt Derby-weekend, som det var i år.

Især lørdag og søndag med de to store derbyløb som kulmination respektive dage, så skal der gås til den.

Parret starter kl. 9 og åbner dørene til vægten, den lille biks på staldterrænnet, hvorfra de styrer uddelingen af nummerskilte til dagens løbsdeltagere. Samtidig skal de have styr på, hvor hver deltagende hest er opstaldet under løbsdagen.

– Når løbene er i gang, skal jeg ud til hver enkelt, der har syndet i løbene, og forelægge dem bødesedlerne fra dommerkontoret.

– Jeg skal også formidle al kommunikation mellem de deltagende og dommerne. En aktiv kan være usikker på, om hans hest skal deltage, og så skal dyrlæge og dommere informeres, ligesom jeg skal have fat i de aktive, hvis dommerne ønsker en udtalelse fra dem – og jeg skal altså lige hilse og sige, at det kan være svært at finde catch driverne – de farer jo rundt fra stald til stald, forklarer Harry Carstensen, der krydrer sit otium med denne tjans, som han ganske vist  er honoreret for, men som han siger:

– Der er meget con amore i det, for timelønnen tør jeg ikke regne ud.

Kirsten hjælper sin husbond om formiddagen, men klokken 12 så styrer hun sine skridt over på den anden side af staldterrænnet og sætter sig bag en totomaskine – så er hun en del af Lundens totopersonale.

Kirsten startede som banespeaker på Lunden i de tidlige 70’ere kort efter hun og Harry havde giftet sig. Der sad hun så og speakede til engang ind i 80’erne.

Sine barnesko har Kirsten trådt på Klampenborg Galopbane, og hun har i sine unge år redet som rytter såvel på Klampenborg som på Odenses galopbane. Her blev hun tit hentet over, idet hun var i stand til at ride vægten 50 kg, det lille siv.

Harry Carstensen var træner i tyve år fra 1968 til 1988 på Lunden, inden sygdom satte ham ud af spillet. Siden har han og Kirsten en periode henlevet livet som opdrættere på Langeland, inden turen atter gik tilbage til Nordsjælland, hvor de i en del af de seneste år havde fornøjelsen af traveren Runaway, der med god succes startede for Axel Jacobsen.

Harry Carstensen er udlært ved så gode og legendariske – nu ofte også  hedengangne – trænere som Leif Nielsen (”Lille Leif”), Knud Hansen, Jørgen Olsen, Jørgen Kaiser-Hansen og Ib Hansen.

– Knud Hansen, faktisk træneren Tommy Petersens svigerfar, var en dygtig mand, som jeg lærte vældigt meget af – han er måske i dag gået lidt for meget i glemmebogen i forhold til de andre, pointerer Harry.

I dag er Kirsten og Harry  hyppige gæster på Fyens Væddeløbsbane, hvor Kirsten udfylder rollen som banespeaker.