Der var et godt og kraftigt stænk dansk over vinderen af det højtestimerede stayerløb Harper Hanovers Lopp. Godt nok var kusken svensk i form af den fremstormende unge mand Magnus A. Djuse fra Djuseklanen og træneren ligeledes svensk i form af gennemrutinerede Thomas Malmqvist fra det skånske med ilinger ned til det franske. Men opdrætteren og ejeren af vinderen af Harper Hanovers Lopp 2023 på Solvalla er dansk.

Vinderen af løbet Eric The Eel er opdrættet af Panamera Racing v. Jens Glud Hansen, og vi iler med et stort tillykke – til den danske ejerkreds og til kusk og til træner og til alle, der i det daglige er i berøring med Eric The Eel. Till lykke!

Sejrsceremonien i vindercirklen på Solvalla efter Eric The Eels flotte sejr iHarper Hanovers Lopp

Eric The Eel har der altid siden starten på væddeløbskarrieren været høje forventninger til. Muscle Hill-sønnen har altid afsløret et kæmpetalent, og med tiden, selv om der har været strul på vejen, er indtjeningen nu her i hestens syvende leveår landet på knap fem millioner svenske kroner – der var en million af slagsen i pengepræmie i Harpers.

I en sulky er Magnus A. Djuse kold som brøndgravers r.. – forstået på den gode måde – og det nød Eric The Eel godt af denne lørdag i Stockholm

Som sagt er Eric The Eel efter Muscle Hill trukket på Varenne-hoppen Laurel America.

Djuse kørte et perfekt løb og lå undervejs i en god ryg. Rykkede godt med frem over den sidste hallvbane og leverede en flot slutspurt.

Vinderen af Harper Hanovers Lopp 2023 på æresrunde foran det begejstrede publikum på pladserne

Og så er Eric The Eel måske en smule socialt anlagt, for da han var kommet foran inden stregen, lagde han lidt af – men ikke nok til det på nogen måde kostede sejren. Eric The Eel præsterede 1.12,1/3180 ms.