1. løb Summer Meeting Monté

Storfavoritten Corps Et Ame trænet af H. Grift vandt i sikker stil for succesrytteren Jonathan Carré. På andenpladsen superoverraskelsen til 100 gange penene i vinderspillet – danske Enforalle P med Camilla Munck Boeck, der nærmest var rørt til tårer over Ens Snapshot-sønnen, der trænes og ejes af Morten Pedersen,. Vindertiden 1.14,0/2000 ma.

2. løb: Event Eksperten præsenterer indledende afdeling af Travliga 3

Storfavoritten Brady i V4’s første afdeling måtte ud og massere længe førende Karel G Greenwood med Robin Bakker nærmest hele den sidste omgang. Brady var dog til slut den stærkeste af de to og holdt hjem til sejr før flot afsluttende Keystone Cash med Bo Westergaard og ligeledes godt afsluttende Andover Heaven med Thomas Uhrber. Brady fik noteret vindertiden 1.13,3/2000 ma. Brady trænes af H. Persson og for dagen kørt af sin faste partner Stefan Persson.

3. løb – Kentauer præsenterer 3-års eliten

Det var spids og slut for næstfavorit Frank S H .Løbets favorit Enzo Jet havde galopskoene på, og en tredje medfavorit Immortal Doc blev fældet i vinderhullet. Frank S H sejrede i ny rekord 1.13,2/2000 ma. Så Stefan Perssons bror Fredrik Persson ville ikke stå tilbage for familiemedlemmet – Fredrik Persson er træner af Frank S H, som er efter Fourth Dimension, som tegner til en ny hingstmatador. Og Fredrik Persson sad selv i vognen.

4. løb Kavada Racing præsenterer indl. afd. til travliga 4

Flemming Jensen var favorit med Haut Doctor, og efter en halv omgangs kørsel var denne ekvipage på vej mod spidsen, og sejr lignede det til Flemming Jensen. Og det blev det også, men alene som træner, idet over opløbet tabte Haut Doctor pusten lidt og blev overspeedet af et par konkurrenter, herunder staldkammeraten Pure Attack kørt af jockey Mads Henriksen, hvilket par netop på målstregen fangede ligeledes flot afsluttende Dan C G med Robin Bakker. Vindertiden for Pure Attack 1.14,3/2500 ma.

5. løb Enova Insurance Brokers præsenterer 5-års Eliten

Sidste års Derby-vinder Get A Wish med sidste års Træner og Kusk Bo Westergaard gav opvisning. Intet mindre. Get A Wish sejrede efter føring hele rejsen i 1.11,1/2000 ma – ny personlig rekord for Wishing Stone-sønnen. Nugget Zon fulgte så godt den kunne med i ryg på vinderen, og Jeppe Juel fik virkelig Dowhatyoudodowell til at spurte en ting fra bageste geledder til en tredjeplads.

6. løb – V75-1 – Holte Vinlager præsenterer Summer Meeting Stayer

Kæmpe overraskelse til lige under 70 gange pengene, da Birger Jørgensen over sidste omgang af de knap 3 km fik Gangnam Style trænet af Gordon Dahl til at fyre en intens finish af, der sluttede med, at ekvipagen var først på stregen foran en anden hest med dansk tilknytning på trænersiden, nemlig den i Norge virkende Kim Pedersens Velten Swarowski. Gangnam Style var kun krydset på 1 % af de indleverede V75 kuponer. ”En flink gammel hest, der gør det bedste han kan”, lød Birgers karakteristik af Gangnam Style, der ejes af Tine Austevoll samboende med den tidligere træner Ole G. Nielsen, der numere arbejder i stalden hos træner Gordon Dahl. V75: 6.572 kuponer overlever sejren til foreløbig værdi af 781,- kr.

7. løb Krafft præsenterer STL Klass II, forsøg 9

Generalen fra dødens. Flemming Jensen alias Ismanden målte det ind – Sir Express spurtede bravt, men kom kun tæt på, men ikke forbi. Lønborg førte længe med Gladiator, fik Generalen som overfrakke, og så måtte den til slut nøjes med en godkendt tredjeplads. Generalen satte ny personlig rekord 1.13,1/2000 ma. Femte sejr i stribe for Generalen, der er efter Ens Snapshot og ejes af FC Bryggen ApS og Kenth Eliasson.

8. løb Charlottenlund Open præsenteret af Skovshoved Hotel

Kontrolleret fartfest i Charlottenlund Open. Det kan man vist godt sige. Florish Baldwin førte hele vejen forbilledligt styret af sin træner og kusk, Bo Westergaard, der skal have stor ros for sin tempobedømmelse, som satte konkurrenterne skak mat. Floris Baldwin har på det seneste fået placeringer på gode tidsnoteringer og nu var det så stolpe ind – befordret blandt andet af en optimering med lukket hovedlag for dagen. 1.10,3/1600 m præsterede elleve-åringen. Efter 3 afdelinger er V75-værdien udregnet til 7.363 kr.

9. løb Uncle Lasse præsenterer 4-års Eliten

Bo Westergaard er da også her og der og alle vegne. I går løb han halvmaraton på hjemegnen ved Limfjorden og i dag vinder han den ene sejr efter den anden på Lunden ved Øresund. Nu hed vinderhesten B A Superhero, der således fik revanche over for nederlaget til Schampus i Skive i Frosty Hanovers Mindeløb sidste søndag i april på BioCirc Arena i Skive. For her på Lunden mødte parret altså igen Schampus, som vanen tro tidligt havde indtaget fronten, men over opløbet kom såvel Bo Westergaard og Den Gule Mand alias Gocciadoro og tog sig forbi Schampus. Med henholdsvis B A Superhero og Don’t Say Gar. Sidstnævnte fik dog opløbsgalop, og så var sejren helt og aldeles klar for B A Superhero. I tiden 1.12,2/2000 ma. Schampus fik så andenpladsen på bekostning af Gocciodaros fejltrin, mens Julia Sisu, der hele tiden var godt med, med lidt kræfter indenbords klarede tredjepladsen uden helt at kunne komme til til slut. Tredje sejr for dagen til Bo Westergaard. V75: 81.569 kr. er værdien efter de fire første afdelinger.

10. løb Travronden præsenterer STL Bronzedivisionen forsøg 10

Den unge fremstormende svenske jockey Gustav Johansson præsenterede sig på bedste vis for det danske travpublikum. På en kraftig slutspurt fra bagtroppen kørte han Yuvaraj, der er efter Maharajah til sejr før storoutsideren Twigs Honor med Björn Goop i sulkyen. Vindertiden for hesten, der trænes af kuskens far H. B. Johansson, 1.12,0 2000 ma. V75: ej oplyst. Dvs. at den nu er over 200.000 kr.

11. løb Menhammar Copenhagen Cup 2023

ÖNAS PRINCE KOM, SÅ OG SEJREDE. Elitloppet om fjorten vinker forude for Önas Prince, så den snuppede lige et arbejde forinden i Copenhagen Cup. Det blev til den forventede sejr. Måden hesten gjorde det på var dog ganske ferm, og alle travelskere kan glæde sig til den sidste søndag i maj i Stockholm. Önas Prince lod sig ikke distrahere af en omstart forårsaget af E Type Cash. Og selv om nogle eksperter bekymrede sig lidt om, at Prince Önas til slut lod konkurrenterne komme for tæt på. Men der venter altså en stor opgave for Önas Prince og dens træner og kusk Per Nordström om to uger, så der var vel ingen grund til at anstrenge sig mere end højst nødvendigt – for denne hjemmesides medarbejdere virkede Prins Önas som en konge, der bare viste, hvor skabet skulle stå. Tiden 1.10,2/2011 ma kunne vinderen noteres for. Sidste års toer i Copenhagen Cup Calle Crown tog også dette år andenpladsen. Tredjepladsen skal skam ikke forbigås: den havnede hos Masiol ApS’ Bo Westergaard trænede Seven Nation Army, og herfra synes vi, Seven Nation Army havde stor ære af indsatsen. Afslutningen den sidste halve kilometer eller mere var af bedste mærke.

12. løb V75-7 – Livstilspuden præsenterer Hoppeeliten

Nova Mahiron trænet og kørt af Thomas Uhrberg tog spids og holdt akkurat til mål. Sejren kort, men nok alligevel mere sikker, end det så ud til. Outsideren Riet Hazelaar kom tæt på. Nova Mahiron løb sejren hjem i tiden 1.12,2/2000 ma.

13. løb Hugo Åbergs præsenterer indl. afd. Travliga 5

Houdini Shadow og Birger Jørgensen sluttede dagen med at sejre. Gordon Dahl træner. 1.12,9/2000 ma måtte Houdine Shadow ned på. Magnus Ladegaard trænede Hansi Gejs afsluttede fornemt til andenpladsen for Jörgen Sjunnesson. KTAS-hesten nærmer sig kraftigt en sejr.

Tekst og billeder: Allan Loft og Kjeld Mikkelsen