Vinder af Stormagasinet Sallings rytterkonkurrence 2021 blev amatørrytteren Melissa Vesterholm fra Stjær, og for dette blev hun hædret på Hestesportens Galla på Hermans i Århus. Det blev hun straks som gallafesten klokken 13 blev skudt i gang. Dette resultat kendtes jo på forhånd, men ellers gik man efter hædren til Melissa Vesterholm i gang med afsløringen af vinderne af en række kategorier inden for trav- og galopsporten med fokus på indsatserne i 2021.

Hendes fulde navn er faktisk Melissa Nickie Carøe Vesterholm, og hun  løb en times tid senere så sørme også med titlen som Årets Amatørrytter 2021 inden for galopsporten.

Melissa Vesterholm, der er årgang 1997, er til daglig knyttet til Torben Christensens stald i Århus. Melissa har i 2021 vundet lige så mange løb i Aarhus som de professionelle jockeys.

Stærkt medvirkende til Melissas gode resultat i år har den af Torben Christensen trænede Snatty Dancer været. Parret er ubesejret i fire starter i Aarhus!

Melissa er meget nørdet og detailorienteret i alt hvad hun foretager sig med heste – om det så gælder galophestene eller islænderne, hun også bruger en del tid på.

– Jeg studerer alle de professionelle. Både dem herhjemme og især de engelske. F. eks. hvordan deres ridestil er, og så prøver jeg at tilpasse det til min egen. Jeg imiterer ikke direkte, men tager elementer ind, som jeg så prøver at integrere i min egen ridestil. Jeg prøver at forbedre mig fysisk og træner en del. Jeg har en svaghed for ta’selv-slik, så indimellem må jeg give den en skalle med den fysiske træning, fortæller Melissa.

God opbakning

Melissa er vokset op i Norring vest for Århus, men bor nu i Stjær sammen med sin mor og kæresten Mads Harbo Overgaard. Både han og Melissas øvrige familie bakker hende op, så hun kan tilegne sin tid til hestene. Mads agerer ofte kok og har middagsmaden klar, når Melissa kommer sent hjem fra en anstrengende arbejdsdag eller en løbsdag, der er sluttet sent.

Melissa næst yderst til højre omgivet af venner og familie – kæresten Mads ses til højre for Melissa

Melissa gik i skole i Korsholm og Hinnerup, hvorefter det blev til en studentereksamen fra Faurholt gymnasium i Hadsten. Sideløbende har det altid heddet heste, og som teenager var hun med i Århus Ponytravskole og har kørt mange ponyløb med travere. Hjemme hos forældrene har der altid været heste, islændere, shetlændere og flere andre slags.

Ud over at Melissa rider ud for Torben Christensen er hun i dag også træner i Ponytravskolen i Århus. Efter studentereksamen var hun et år på Island, hvor hun var ride-guide for børn og unge, der interesserede sig for at komme rundt på islænderheste.

Kåringerne

Kåret under eftermiddagsarrangementet på Hestesportens Galla blev følgende:

Trav:

 

Årets montérytter

Sabina Gammelgård

 

Årets komet

Mathias Jensen

 

 

Årets pony-profil

Mikkel Pedersen

 

 

Årets staldmand m/k

Jens De Rosche

 

 

Årets amatørkusk

Mads Petersen

 

 

Årets amatørtræner

Peter Rudbeck

Galop:

 

2-årige heste

Charming Knight (Oliver Wilson)

 

Årets amatørtræner

Heidi Schmidt

 

Årets amatørrytter

Melissa Vesterholm

 

Årets komet

Natasha Archer

Fotos: Kjeld Mikkelsen