Nu er det ved at være syv år siden, en frisk teenager med grobund i ponytravsporten henvendte sig til Galla-arrangøren Lone Kristensen og ærbødigt, men dog med et strejf af frejdighed spurgte, om han ikke kunne få lov at få den ære at overrække et af trofæerne til en vinder af en af gallaens kategorier.

Det kunne Lone Kristensen ikke stå for, og den lille gut, der bar navnet Victor Rosleff, kom på scenen i sit fineste skrud fra konfirmationen året forinden og stod for overrækkelsen af præmierne til den endelige vinder Jeppe Rask af kategorien Årets Komet 2013. Den efterfølgende galla var han faktisk også en af prisoverrækkerne.

Yderst til venstre ses Victor Rosleff under prisoverrækkelsen ved Trav- og Galopsportens Galla 2013 – kåret i kategorien Årets Travkomet er daværende jockey, numere træner Jeppe Rask (privat foto)

Allerede dengang forklarede den unge teenager, at hans store drøm var at blive professionel travkusk og køre med og mod de aller bedste heste. Nu godt syv år senere må man sige, at den drøm er gået i opfyldelse.

22-årige Victor Rosleff arbejder i dag for Halmstad-træneren Jerry Riordan, hvor han blandt andet fast kører heste hurtigt fire gange i ugen, og på meritlisten som jockey-kusk har en lang række sejre – blandt andet nogle stykker hjemtaget i den skrappe svenske liga, V75-løbene.

Victor Rosleff – klædt på til Derby-start

Hvordan lykkes det med at gøre en ungdomsdrøm til virkelighed? Det har vi spurgt Victor Rosleff om, mens han er ved at gøre klart til dagens helt store opgave – starten i Dansk Trav Derby med Fønix Vang, som han selv er delejer af og som står i træning hos principalen Jerry Riordan.

– Min drøm er blevet en realitet gennem hårdt arbejde og god støtte fra min familie og mine læremestre, svarer Victor Rosleff og uddyber:

Selvfølgelig har min familie stor betydning – den har støttet mig i mit valg om at gøre travsporten til min levevej. Dog skal den udvikling, jeg har gennemgået hos træneren Jerry Riordan, ikke underkendes. Det er simpelt hen af helt uvurderlig stor betydning, den indflydelse, han har øvet på mig. Han har lært mig en masser og har indgydet mig det mod og den selvfortrolighed, den her sport fordrer.

Om Fønix Vang siger den unge komet:

– Jeg var ikke specielt overrasket over hans indsats i derbyprøven, hvor han blev en god anden bag Frodo Cash. Her i selve derbyet bliver det alt andet lige sværere, men det er stort bare at være med. Jeg vil i sagens natur gøre alt for at vi kan få en så god præmie som muligt.

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen