Faktisk tog Felix springet op blandt årgangens spidser allerede i slutningen af 3-årssæsonen, hvor han blev nummer tre i både Dansk Trav Kriterium og Grand Circle 3-års Championat for Hingste & Vallakker, mens han sluttede af med en andenplads i finalen i Dansk Avlsløb, så man forstår udmærket Lunden-trænerens forventninger til ENS Snapshot-sønnen.

– Han har udviklet sig fint hen over vinteren; han er blevet større og der er i det hele taget blevet mere hest ud af ham, siger Jonas.

– Felix er stadig stærk, som han jo også viste som 3-års, så han er ikke ked af bakken på JVB, men han har stadig lidt problemer i svingene på Århus-banen, hvor jeg ikke kunne køre for fuldt med ham i prøven. Nu prøver jeg ham med hovedstang og Murphyblænder i opvarmningen på søndag, så må vi se hvordan det fungerer.

– Jeg var under alle omstændigheder rigtig godt tilfreds med ham i 4-årsprøven; Steens  hest (Festival of Speed, red.) er jo lidt af en monsterhest, så jeg kørte mest for andenpladsen, selvom man selvfølgelig altid går ud for at vinde.

–  Jeg regner med, at der bliver kørt lidt ”ræs” fra start og det skal jeg ikke være med i – det var derfor jeg valgte anden række. Men det er en ret jævnbyrdig årgang, hvor mange heste er lig hinanden, så jeg håber selvfølgelig på, at Felix kan få nogle gode penge med hjem, både på søndag og i de øvrige storløb.

Rene Jonassen – klar med Felix søndag den 27. juni i Jydsk 4-Års Grand Prix på JVB

”Slettet i alt”

Mens Felix er kommet op i de store omdrejninger, ser det anderledes dystert ud for den jævnaldrende Fang Gu Bakkely – sidste års vinder af bl.a. Kriterium Consolation og NFT’s 3-års Mesterskab.

Fang Gu Bakkely har ikke startet siden slutningen af november måned, og der går desværre yderligere mindst et par måneder, inden vi atter ser ENS Snapshot-sønnen på ovalen.

– Han blev pludselig syg, da René fik ham tilbage i træning i januar måned, fortæller Fang Gu Bakkelys ejer og opdrætter, Per Sørensen.

– Det var meget mærkeligt. Han kunne pludselig slet ikke trave og har været igennem alskens undersøgelser. Det eneste vi kunne finde ud af var, at Fang Gu Bakkely havde fået mavesår, som han har været i behandling for.

– Det ser meget bedre ud nu og jeg har faktisk netop i dag (torsdag) været ude og køre med ham for første gang, men har valgt at slette ham i alle årgangsløbene. Der går nok til tre måneder inden han er klar til start igen, og så er det jo for sent. Det er selvfølgelig smadder ærgerligt, når vi endelig havde fået en hest, der kunne være med i de ”sjove” løb, men jeg håber at vi får ham på højkant igen.

Lillesøster kan også

Per Sørensen og René Jonassen har haft et velfungerende samarbejde igennem flere år, og mens Fang Gu Bakkely altså er sat uden for spillet i længere tid, er lillesøster Hyben Bakkely (Juliano Star) til gengæld ikke så langt fra at være startklar.

– Hyben Bakkely har været i fremvisningsløb og er den af mine 2-åringer, der længst fremme på nuværende tidspunkt, men jeg har generelt set ikke været så hård ved 2-åringerne, så de kommer først lidt senere, siger René Jonassen, som pt. har 23 heste på træningslisten, heriblandt fem 2-åringer.

Rene Jonassen bag Firefoot, som også deltog i Jydsk 4-Års Grand Prix

Nye talenter på vej

Der er i det hele taget ved at komme godt i gang i stalden igen for René Jonassen, som

inden fredagens løb på Lunden er noteret for 12 sejre og 311.000 kroner i indkørte præmier i denne sæson.

– Det er gået OK. Det handler jo blandt andet om at være med i årgangsløbene, hvor der er gode penge at køre om, og jeg synes da, at vi også i år har nogle emner, der forhåbentlig kan være med hvor det sker, siger Jonas, som har meldt Gucci Line (S J’s Caviar) og Give Me Love (Russell Hill) til pointberegningen til hhv. Grand Circle 3-års Championat for Hingste & Vallakker og Grand Circle 3-års Championat for Hopper.

De to storløb køres hhv. 2. juli i Aalborg og 4. juli i Skive.

– Gucci Line er nok bedst en Consolationshest, siger Jonas, som måske har et endnu større 3-årstalent i stalden i skikkelse af Gibson (Gigant Neo), der i sin debut den 12. juni på Lunden vandt en meget besnærende sejr i tiden 1.18,2/2000 meter.

– Ja, Gibson er en vældig tiltalende hest og en fin travet, men han er endnu meget rå, fastslår Jonas.

Tekst: Henrik Berg
Foto: Kjeld Mikkelsen