…og under normale omstændigheder var hun blevet kåret og fejret efter alle kunstens regler under Hestesportens Galla på Hermans i Århus på et eller andet tidspunkt tidligere i det her år. Imidlertid gjorde corona-situationen årets gallafest til en virtuel én af slagsen – ja, og så efterstod det jo at få de fysiske beviser på kåringen frem til de respektive sejrherrer eller ditto damer.

Det blev der så for kategorien Årets Pony Profil 2020 rådet bod på Kristi Himmelfartsdag i Billund under løbsdagen. Cecilie Germann Jensen var mødt frem, og fotograf Kjeld Mikkelsen og tekstproducent Allan Loft fra KM FOTO havde påtaget sig rollen at stedfortræde som præmieoverrækkere for Galla-dronningen Lone Kristensen. En flot pokal og en blomsterbuket var det synlige bevis for æren. Derudover venter der Cecilie en komplet travsele sponseret af Kinnerup Hesteartikler og Travdiscount. Den vil blive fremsendt hende en af de nærmeste dage.

KM FOTO – her repræsenteret ved tekstproducent Allan Loft – var stedfortræder for Galla-dronning Lone Kristensen, da Cecilie Germann Jensen fik overrakt beviset på kåringen som Årets Pony Profil 2020.

Sæsonen 2020 var intet mindre end ekstatisk for den unge kvindelige ponyprofil, som brillerede såvel i DM for kuske afholdt i Århus i oktober som i DM for ponyer afholdt samme sted i november. DM for ponyer vandt Cecile med sin egen Tysse, et godtlandsrusse, som har givet Cecilie mange gode oplevelser, blandt andet starter i Elitlopps-helgen i Stockholm i ponytravets Elitlopp i 2018 og 2019. Kuskematchen DM for ponykuske bestod af tre afdelinger, hvor kuskene kørte ”fremmede” ponyer. Cecilies mesterskab blev solidt cementeret med sejr i de to af de tre afdelinger.

Cecilie Germann Jensen – nu med det synlige bevis på, hun blev Årets Pony Profil 2020

Cecilie er netop ved at færdiggøre sit første år på gymnasiet, hvor hun har valgt den bioteknologiske linje med fag som biologi, kemi, matematik og fysik i hovedsædet.

– Jeg har ingen faste planer for fremtiden, men hvis jeg engang skulle beslutte mig for at blive dyrlæge, så har jeg da den rigtige linje på gymnasiet.

– Jeg tænker, at jeg efter gymnasiet hellere vil tage et par år, hvor jeg dygtiggør mig inden for træning og pasning af heste. Jeg kunne godt tænke mig at komme ud i verden til en dygtig træner og arbejde dér – gerne flere steder, for at få så meget lærdom som muligt. Jeg tænker både USA og Sverige.

Cecilie tog sin licens til ponyer i 2013, og da hun sidste år blev 16, tog hun så også lige licens til de store heste.

– Jeg elsker at køre travløb, men også arbejdet i stalden med hestene giver mig megen glæde, fortæller hun.

Søstrene Camilla og Cecilie flankeret af forældrene, Brian Møller Jensen og Birgitte Germann Jensen, der begge er dybt engageret i ponysporten – Brian er formand for Billund Ponytrav, mens Birgitte tidligere har bestredet denne tjans, men nu er valgt ind i bestyrelsen i DH-Ungdom

Farfaren Jens Møller Jensen havde travheste, og interessen har han givet videre til sin søn Brian Møller Jensen, far til Cecilie. Også Cecilies lillesøster Camilla har licens til ponytraverne, og de kører nu begge i løbene.

Inden længe skal de begge til start i ponytrav på Skivebanen, når denne afvikler kvalifikationsløb til ponytravernes Elitlopp på Solvalla nogle uger senere – det afvikles i år grundet pandemien med corona lidt forskudt for selve Elitloppet, der jo som bekendt afvikles sidste søndag i maj. Skulle Cecilie og Tysse kvalificere sig her, er det tredje gang, det vil ske for ekvipagen, og så skal de i givet fald i år dyste mod vinderne af kvalifikationsløbene i Norge, Sverige og Finland.

Tysse på Solvalla – to gange har Cecilie haft den med i Det Lille Elitlopp for ponytravere – bliver det tredje gang i år?


Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen