Billund-amatøren Carsten Madsen startede med at komme til trav, fra han var de der fire fem år gammel, for da havde hans far, landmanden Johannes Madsen, fattet interesse for det med travheste. Johannes Madsen boede dengang med sin familie tæt på Hedensted, og ikke langt derfra lå Remmerslund, hvor han handlede med købmanden dér, den navnkundige travildsjæl Erling Grotkjær. Og han var jo travmand om nogen, og han fik således også vakt interessen hos sin kunde og ven Johannes Madsen.

– Gennem tiden fik vi mange heste, og det var en hobby, der samlede familien. Min far og jeg var opslugt af det. For godt 23 år siden døde min far, så nu er der lidt mere stille omkring travet, fortæller Carsten Madsen, der har også har haft amatørlicens i Billund i mange år og deltaget i et hav af løb.

– Jeg har nu kun en enkelt hest, Steve Bull, som jeg går og hygger mig med, og måske skal den starte for rytter i monté, hvilket skulle passe den godt. Jeg bor i Løsning og arbejder som vicevært i et stort ejendomsselskab. Min kæreste Britta er ikke så interesseret i travheste, så det sætter jo lidt begrænsninger på, hvor meget jeg vil lade det løbe løbsk med mig, men jeg har dog så meget travbacille i blodet, at jeg når Billund med udgangen af året lukker ned, så vil jeg flytte min licens til Fyn.

Carsten registrerer en hests chipmærkning, så der er styr på, om det er den rigtige hest, der bliver bragt frem

– Ja, det er jo en trist tid, men jeg håber, den nye initiativgruppe Sydjysk Hestesport får held med at etablere en ny bane i området. Når denne bane lukker, så mister mange af os det kulturelle og sociale omdrejningspunkt, den nuværende bane har udgjort. Der vil være mange travfolk, som man har været forbundet med gennem sporten, som man så nok ikke ser mere. Jo, jeg håber mange af dem ligesom jeg trods alt opretholder licensen, men de skal jo så i givet fald finde en anden bane. Siden kan de forhåbentlig vende hjem til en lokal bane, når Sydjysk Hestesportscenter, eller hvad det nu kommer til at hedde, om føje år ser dagens lys.

Carsten Madsen er også med i det organisatoriske og således kasserer i amatørernes forening Billund Travklub. På løbsdagene virker han som official for Billund Trav og varetager mange praktiske opgaver, blandt andet med at tjekke nytilkomnes hestes chipnumre samt med at være bindeled mellem kuske og dommertårn, når dette er påkrævet.

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen