Med 14 sejre og 367.000 kroner i indkørte præmier i 48 starter har Beautiful Kiss gjort det rigtig fint siden René Mathiesen med staldnavnet Stald Fætter BR købte The Liquidator-hoppen af opdrætteren, Kresten Bruun, da hun blot var seks måneder gammel.

Beautiful Kiss havde sin bedste sæson i fjor med fem sejre og 127.000 kroner, og i år er hun også kommet fint fra start med en enkelt sejr i fire starter, men nu er det altså slut for den 8-årige hoppe.

4. maj 2017 kørte René Kjær Beautiful Kiss til karrierens første sejr. Parret ses her på den efterfølgende æresrunde – træner dengang var Gitte Madsen, Billund

Beautifull Kiss startede senest den 7. marts på Lunden, hvor hun blev nummer tre i tiden 1.15,1a/2000 meter.

– Det var faktisk Flemming Jensens beslutning. Han sagde til mig, at han syntes, det var ved at være tid til at hun blev bedækket, siger René Mathiesen, som ikke tidligere har været opdrætter.

– Jeg har stor respekt for, at en træner er ærlig, når han ikke mener, han kan få mere ud af en hest.

– Beautiful Kiss står nu nede hos Gitte Madsen og Jan Tranholm, og om en måneds tid går hun til Ansager, hvor hun skal insemineres med Maharajah. Hun har en kanon-god stamme, så jeg håber at hun også får succes i avlen.

– Senere er det tanken at finde et sted i Nordjylland, hvor hun kan stå indtil hun skal fole. Jeg ved ikke om det er rigtigt, men jeg tror de har noget godt græs på de kanter.

Beautiful Kiss sejrer her for Flemming Jensen i Billund den 13. december sidste år

Trav- og galophesteejer

Pseudonymet Stald Fætter BR har i øvrigt intet med den kendte legetøjskæde at gøre. BR står for de to fætre, Brian Knudsen og René Mathiesen, som fik deres første travhest for ca. 35 år siden.

– Vi har dog ikke haft heste sammen i ti år, men jeg har beholdt staldnavnet, der klinger meget godt, synes jeg, siger René Mathiesen.

– Tidligere har vi haft bl.a. Lemond, der gjorde det fint med fem sejre og næsten 200.000 kroner inden den blev solgt til Finland. Lemond tilhører i øvrigt samme stamme som Beautiful Kiss, idet hans søster, Fighter Kiss, er mor til Beautiful Kiss.

Flemming Jensen og Beautiful Kiss på æresrunde efter sejren i Billund den 12. november sidste år

Foruden Beautiful Kiss har René Mathiesen en anpart i 2-årige Holyfield (Quid Pro Quo), der er i træning hos Henrik Thomsen på NFT.

– Ja, og så har jeg en galophest, 2-årige Onyx (Royal Expirement), der er hos Bent Olsen, fortæller René.

– Han er endnu ustartet, men Bent ringede faktisk i går og spurgte, om vi skulle melde den i Svenskt Derby. Det sagde jeg selvfølgelig Ja til, og det er en hest, jeg venter mig en del af.

Tekst: Henrik Berg
Foto: Kjeld Mikkelsen