På en helt afsindig flot og sjældent set slutfinish sikrede Fossa sig sejren i Grand Circle 3-Års Championat for hingste og vallakker – sponseret af firmaet J. O. Flagstang. Kort før målstregen fangede Fossa, eminent styret af Steen Juul, længe førende First Blood, som var Fossas formodet værste konkurrent, idet de to kombattanter netop dystede hårdt i Dansk Travkriterium for nylig med First Blood dengang trækkende det længste strå. Nu blev det omvendt – til stor glæde for kredsen bag Fossa, der med sejren rundede millionen.

Fossa stormer til sejr ude i banen ved sejren i GC 3-Års Championat i Billund lørdag den 24. oktober 2020 – samme dag som ejeren Stutt. Disney ved Keld Gregersen annoncerede stop med travsporten.

Et halvt års slutfinish igangsat

Til venstre for Fossa – vinder af GC – 3 Års Championat for hingste og vallakker i Billund – ses Keld Gregersen og Gordon Dahl. Glæde over sejren, vemod over at Stutt. Disney lukker.

Fossa, der er opdrættet af fynske Bent Lindhardt, ejes af Stutteri Disney, der tegnes og drives af den tidligere DHV-formand Keld Gregersen. Han kunne netop samtidig meddele, at nu er det nu for hans vedkommende er slut med at være hesteejer. Slutfinishen for hans virke i travsporten er, kan man forstå, allerede sat ind.

– Ja, siger Keld Gregersen, jeg afvikler stutteriet over det næste halve år, og så er det slut med travsport for min del. Jeg vil prøve noget nyt. Jeg trænger til nye udfordringer, men hvilke har jeg ikke rigtigt bestemt endnu. Det er selvfølgelig træls for Gordon Dahl, som har trænet Stutt. Disneys heste, og jeg anser ham i øvrigt for en af landets allerdygtigste trænere, men på den baggrund er jeg også sikker på, han nok skal finde et nyt ståsted, når min forretning er afviklet.

Adspurgt om hans exit fra travsporten skyldes den tumultariske situation i ledelsen af dansk travsport tidligere på året, hvilken resulterede i hans afgang som bestyrelsesformand for Dansk Hestevæddeløbssport ApS, svarede Keld Gregersen, at det kan man godt sige.

Inden Keld Gregersen efter sejrsceremonien i vindercirklen styrter ned i stalden til Fossa, får han lige sagt, at han er godt nok er færdig som hesteejer, men man kan godt fremover risikere at møde ham på en travbanen som tilskuer – lidt af suset fra løbene vil han således trods alt ikke undvære.

Te

Kram i vindercirklen efter Fossas sejr. Keld Gregersen og Gordon Dahl har fejret mange triumfer på danske travbaner. Nu er Stutt. Disney snart fortid.

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen