Makker- og søskendeparret Julie Liv og Maria Morin er glade for, at deres nyligt markedsintroducerede app Mosson Owner bliver godt modtaget i de nordiske broderlande Norge og Sverige.

I 2018 gik firmaet Mosson på markedet og lancerede applikationen Mosson Stable – altså en app som kan lette arbejdet med administrativ styring af en stald – dvs. her taler vi om en app, der har fokus på driftsmæssige aspekter som økonomi, kommunikation og intern vidensdeling.

Her i april 2020 har firmaet Mosson markedsført et nyt produkt, Mosson Owner, som er en app, der henvender sig særskilt til hesteejerne. Ved brug af denne app kan ejerne få tilsendt billeder/video og oplysninger om hestene. Det er dog en forudsætning, at  stalden anvender løsningen Mosson Stable for at ejerne kan få glæde af Mosson Owner.

App’en Mosson Owner åbnet på smart-phonen

– Der er en automation mellem de to applikationer, som gør, at en stald optimerer udbyttet af app’en Mosson Stable, når den får lov at spille sammen med app’en Mosson Owner. Det giver stalden en enestående mulighed for en let og vigtig kundepleje, forklarer Maria.

– Vi har i første omgang valgt at lancere Mosson Owner i Sverige og Norge. Vi har fået god feedback på vores produkt fra de kanter, og vi mærker nu, at hesteejerne efterspørger de tjenester, Mosson Owner kan give – og trænerne viser derfor større og større interesse for at erhverve sig app’en Mosson Stable. Det har været et sejt træk at få den store interesse, vores produkt har vakt i Danmark, udmøntet i en konkret efterspørgsel af produktet, men det ser ud til at lysne nu, uddyber Julie og fortsætter:

– Alle har adgang til at skaffe sig den nye app, også danskerne. Men vi kører ikke de store markedsføringsskyts i Danmark i stilling endnu. Vi går først ud med lancering af Mosson Owner her i landet, når Dansk Hestevæddeløbs nye platform Share A Horse går i luften i enten maj eller juni, hvor netop vores app Mosson Owner er en del af konceptet. På den måde bliver det relevant for den enkelte træner at skaffe sig Mosson Stable, så han eller hun kan tiltrække de hesteejere, der viser interesse for at investere i anpartsheste via Share A Horse platformen.

– Så mens de danske trænere ofte ser til Sverige og Norge for at følge deres kollegers tiltag for at udvikle sig, så følger de svenske organisationsfolk med stor interesse den danske hestesports samarbejde med os i Mosson om den indarbejdede brug af vores app’s i den danske hestesports anpartshesteprojekt siger Julie.

De to søstre har ofte aflagt Sverige et besøg for at demonstrere deres app’s for de svenske hestesportsfolk. Her er det travskole-læreren og hovslageren Glenn Elo, der studerer herlighederne

Mosson Stable er ikke kun skræddersyet til væddeløbssporten. Alle hestestalde kan drage nytte af den, og inden for ridesporten er der mange, der allerede har taget løsningen fra Mosson til sig.

– Ja, vi har kunder fra alle sportsdiscipliner inden for hesteverdenen. Men nogle gange tilpasser vi vores produkter til den enkelte disciplin – det gælder for eksempel hestevæddeløbsverden, hvor der ofte kan være specielle hensyn at tage, føjer Maria til.

 

Sådan her forklarer Julie og Maria selv funktionen af deres applikationer:

– Med Mosson Stable & Mosson Owner app kan træneren og staldpersonalet let informere alle ejere af en hest på samme tid om løb og daglige informationer om hestens trivsel og status. Når træneren planlægger løb for hestene i stalden, så får alle ejere af hestene straks besked i appen. Har man en eller flere heste i træning, kan man følge dem alle i Owner appen. Træneren kan skrive beskeder til alle ejere på en gang. Lige så snart et løb bliver planlagt vil man som ejer få besked. Det giver mulighed for i god tid vide, hvornår ens hest skal starte i løb, så man ikke misser muligheden for at være med i vindercirklen på banen. Dette er specielt vigtigt i arbejdet med at tiltrække nye ejere ind til branchen.

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen