Vejen til et godt ægteskab går gennem travet. Måske en lidt vovet påstand, men ægteparret Andrea og Andre Müller fra Poppenbüttel, der ligger i udkanten af Hamburg, vil gerne skrive under på det.

De har kendt hinanden i fyrre år, været gift i snart 30 år, og hele vejen har travsporten og travhestene været ægtefællernes omdrejningspunkt.

Det er en hobby, der koster en del, og Andre har opbygget en solid VVS-forretning, der sørger for indtægterne. Andrea er uddannet inden for kontor og har i mange år arbejdet på en amerikansk virksomhed, som lavede udstyr til brug for kirurgers sammensyninger af operationssår.

For cirka 22 år siden blev Andrea udsat for flere tilfælde af diskusprolapser, og da hun også var kørt lidt sur i kontorjobbet,  valgte hun så helt at sadle om og koncentrere sig om hobbyen, altså travhestene. Her fik hun stor støtte og opmuntring af sin mand, og sammen udbyggede de deres stald, som går under pseudonymet Hamburger Jung, opkaldt efter en fanklub til Hamburger SV. Andre er nemlig udover at være vild med travheste også stor fan af fodbold med fodboldklubben Hamburger SV som den klub, der for ham overstråler alt.

Til højre Andre Müller med hesten Dust All Over og monté-rytteren Ronja Walter

Det er ikke fordi Andre savner lidenskaber – han har også haft ’et crush på’ den amerikanske sing and songwriter Lana Del Ray. Hun står bag nogle verdenskendte hits som ”Video Games”, “Blue Jeans”, “Born to Die” og “National Anthem” bare for at nævne nogle. Den internationalt estimerede musikanmelder Michael Jose Gonzalez har karakteriseret sangerinden således: ”[Hun] lader sangenes soniske stråleglans skinne i et væld af retninger, der dog holder sig inden for rammerne af noget intimt og intenst. Lana selv synger, som hviskede hun kølig-kælent sætninger … direkte ind i øregangene på lytteren, og effekten er til at tage og føle på” og tilsyneladende er det også denne drævende, lidt fløjlsagtige diva-stemme, der har tiltalt Andre.

I hvert fald har han valgt at ære den amerikanske popstjerne ved at opkalde et af sine opdræt efter hende, og netop travhoppen Lana Del Ray fik gæsterne på Fyens Væddeløbsbane oplevelsen at stifte bekendtskab med i går fredag den 21. februar i dagens første løb, hvor den for Birger Jørgensen gik et flot rygløb og hjemtog en sikker tredjepræmie.

Datter og mor – tv Aylin og th Andrea

Andrea og Andres datter Aylin Müller er uddannet inden for hestens røgt og pleje og har taget kuskelicens og kører en del travløb. Oftest starter familiens heste på Bahrenfeld-banen i Hamburg, men inden for de seneste år har familien også kastet sig over Danmark – forstået på den måde, at de tit har indfundet sig på banerne Nykøbing Falster, Billund, Fyen og Århus og deltaget med deres heste i løb.

On the road

I går på Fyen havde de to heste til start (ud over Lana Del Ray var det Diva La Guerchaise), og i dag finder man så Müller-gænget på Jydsk Væddeløbsbane, hvor de ved aftenens løb skal bringe yderligere tre heste til start. Nemlig hestene Ramazotti Diamant (4. løb – monté med Ronja Walter i sadlen) og Ide Beemd (6. løb) – begge trænet af Aylin Müller, der selv kører Ide Beemd – samt Bonus Des Iles (9. løb), hvilken sidstnævnte Aylin skal køre for Wolfgang Nitsch.

Aylin Müller er en habil travkusk – her ses hun under opvarmning til et løb i Billund

Ofte er det netop Andres gode ven, træneren og kusken Wolfgang Nitsch, der sammen med staldpigen Stefanie Neitzel gør Aylin, Andrea og Andre Müller selskab på disse ture.

– Ja, i går kørte jeg hestene fra Hamburg til Odense og retur – altså det skete samme dag. Lørdag skal jeg så køre igen – til Århus, hvor der er aftenløb. De tre startheste bliver kørt hjem igen efter løbene, og det bliver langt ud på natten, før vi er hjemme, for en af hestene skal ud i sidste løb, forklarer Wolfgang Nitsch.

– Og nynner vi ikke med på Lana Del Rays hit, så synger vi nok med på Willie Nelson-hittet ”On The Road Again”. Når vi har vundet, så skråler vi alle lystigt – er det gået skidt, så bliver det en sagte nynnen i mol, slutter Wolfang Nitsch.

Familien Müller tager således ofte motorvejen op gennem Jylland og Fyen eller rejsen over Fehmern og Puttgarden til Rødby. Sidstnævnte færgetur gælder selvfølgelig turene med banen i Nykøbing Falster som endemål, men kan også komme på tale, når turene skal til at gå til Sverige. Dér har familien nemlig også planer om at starte heste, når det passer ind.

Fra venstre: Aylin Müller, Andrea Müller, Wolfgang Nitsch og Stefanie Neitzel

Tekst: Allan Loft

Foto: Kjeld Mikkelsen