Som seksårig startede hun som ridepige, og for hendes vedkommende var det noget, hun holdt fast i. Ridehestene og farten i strakt galop bjergtog hende – og i dag i en alder af 43 år er hun stadig ”hestepige”.

For tre år siden fik hun så fat i en traver som ridehest, og så gik det med flyvende hast på ryggen af den her traver ud over stubmarkerne i det sydøstlige Sjælland, nærmere bestemt i omegnen af Præstø, hvor hun er bosiddende.

– Og så lå jeg dér i høj fart i ét med denne travhest og tænkte, at det kunne da også være, at jeg skulle prøve at køre en travhest for vogn. Gennem min veninde Maria, der er samboende med travtræneren Anders F. Jensen, kom jeg så til at prøve det, og så var jeg solgt.

Diana Howard – ikke at forveksle med hverken den amerikanske skuespiller eller den engelske forfatter af samme navn – bor i Præstø og arbejder til daglig som pædagogmedhjælper i Haslev. Hun fortæller:

Midtvejs i fredagens første løb på Fyens Væddeløbsbane sad hoppen Welcome On Board i front for kusken René Kjær

– Hver dag er jeg nu hos Anders og Maria, der har træningscenter ved Vordingborg, og her hjælper jeg til og træner også min nye hest Welcome On Board, som lige nu er ved at få rutine som væddeløbshest. Jeg har selv kørt hende i løb et par gange på Nykøbing Falsters travbane, og i fredags startede hun med Rene Kjær på Fyens Væddeløbsbane. Her førte hun undervejs, men den lille hest manglede lidt kræfter i opløbet og sluttede næstsidst. Men hun skal nok komme, og jeg og min med-delejer forventer, at hun nok skal kunne blive nyttig. I fredags var første start for hende efter bilen, og derfor lod vi René Kjær sidde op, og så kunne han også vejlede os med et og andet ved hesten, tænkte vi.

Diana Howard klar til at sende sin øjesten Welcome On Board ud til sit første travløb med autostart – på FVB 21. februar 2020

Adspurgt om, hvad hun, der jo har startet som kusk i en relativ sen alder, synes om at køre en travhest i løb, lyser Diana op i et stort smil – det smittende smil synes faktisk ganske karakteristisk for hendes måde at møde omverdenen på – og svarer:

– Det er simpelt hen bare så skide skægt!

En stolt morfar

Kurt Hansen – medejer af Welcome On Board

Kurt Hansen er den anden af de to delejere i den nu femårige, tyskindregistrerede hoppe Welcome on Board.

Han bor i dag i Stensved nær Vordingborg og er gået på pension efter et arbejdsliv – fortrinsvist udøvet i København – som chauffør, hvor han oftest har været fører af busser og handicaptransportere.

Kurt Hansens datter Maria er samboende med træneren Anders F. Jensen. Kurt Hansen er bedstefar til Marias datter Kamilla Gilsgaard Plambech, der netop her i starten af denne måned har gjort sig bemærket som vindende kusk bag familiehesten Anders And på den nordsvenske bane i Østersund.

Kamilla, der tidligere har været Danmarksmester i ponytrav, er netop i færd med et studieophold på det svenske travgymnasium Wången i Alsen i Jämtland, hvor fynske Jan Halberg i øvrigt som sportschef står som ansvarlig træner for skolens heste.

– Jeg er meget stolt over mit barnebarn, lyder det anerkendende og uden mindste antydning af utidig storskryden fra Kurt Hansen.

Som ung var Kurt Hansen fast gæst på den nu hedengangne travbane på Amager, men under årene med ægteskab og børnepasning trådte travinteressen lidt i skyggen. Datteren Maria var dog en inkarneret ridepige, der som lille startede med ponyer og som så siden bevægede sig ind i travsporten.

På sine ældre dage har Kurt Hansen så fået lysten til at være hesteejer. Da han og Diana Howard for nylig måtte opgive deres respektive travere, som de begge lige var begyndt med, fandt de sammen om at købe Welcome On Board, som Anders F. Jensen sammen med fire andre heste for et stykke tid siden havde hentet hjem fra den tyske opdrætter Jürgen Hanke.

– Ja. Jeg var selv chauffør på den transport, og i dag kører jeg også mange ture i transporteren – bl. a. med Welcome On Board og også med Anders og Marias heste, forklarer Kurt Hansen.

Kurt Hansen kendes altid på sin tro følgesvend – en meget flink Berner Sennen

Tekst: Allan Loft

Foto: Kjeld Mikkelsen