Man fornemmer Historiens vingesus når man drejer ned ad grusvejen mod Tarokmuseet, som er beliggende på Hagenshøj, lidt nord for Skive. Desværre synger museet på sidste vers…

”Den 31. oktober 2019 slukker vi lamperne, lukker porten og så er det slut”.

Jørn Laursen står på en stol, så alle de godt 100 mennesker, både børn og voksne, der er mødt frem til denne dags tirsdags fortællinger, kan høre den spændende beretning om travhesten Tarok, – Dannebrog på fire ben, som han også blev kaldt i folkemunde.

Selv om Jørn er en gudbenådet fortæller, er der også egen tid til at granske museet i

Helt slut er det dog ikke, fortsætter Jørn Laursen – Skive Museum overtager for første gang i museets historie en privat samling og det er vi glade for, så vil man i perioder kunne se flere af tingene udstillet der, ligesom Skive Travbane vil lave en permanent udstilling. Derudover vil Ingelise og jeg fortsat tage rundt i det ganske land og fortælle om de spændende år med Tarok.

Så historien vil stadig kunne ses og høres og denne tirsdag både grines og klappes der, mens Jørn fortæller anekdoter fra de spændende år med især Tarok og dens Derbysejr i 1976, men også derbysejrene med Vixi Bird (1977), Duvil (1981) og Macon (1989)

Tarok var en ener…

Efter Jørn har underholdt en lille times tid, går vi rundt i de mange bokse, hvor der er forskellige udstillinger lige fra farmors stue, en billedkavalkade med fotos af Burt Seeger fra og skænket af Charlottenlund Travbane og Tarok`s egen boks og meget andet.

Det fænger, det Jørn fortæller…

Dagen slutter ved højen, hvor Tarok ligger begravet og så kan man tage turen ned mod vandet og se skråningen, hvor Tarok`s fold var og hvor han løb og legede og kunne kigge ud over fjorden.

Her kørte Karl Laursen mangen en gang med Tarok dengang…

Som sagt er det sidste udkald, så vil man vil se den autentiske stald er næste og sidste rundvisning tirsdag den 22.oktober kl. 14-16 – og den 31. oktober er det helt slut.

Museets hovedperson i 3D

Udsigt over Limfjorden fra Hagenshøj

Fotos: Kjeld Mikkelsen/KM FOTO