Sven Lindblom tjekker hestens aktuelle eksteriør med dataprogrammets beregnede prognose for samme

Sven Lindblom fra Naturapoteket i Sætra Brunn ved Sala og kendt som en af Sveriges kyndigste til bedømmelse af relationen mellem avl og eksteriør inden for traveravlen har i forbindelse med fredagens auktion i Stockholm en af årets travleste arbejdsdage. Ud på eftermiddagen er han på opstaldningspladsen for auktionens reelt 89 stykker plage (i skrivende stund er ni stykker udgået). Hvert individ gennemgås nøje og grundigt af Sven Lindblom og relateres til det dataprogram, han har udviklet og som kan forhåndsbedømme en given avlskombination.

På pladsen kan Sven Lindblom så eftergå, om dataprogrammet har ret eller er forkert på den – men som han siger, så holder forudsigelserne som oftest. Den endelige vurdering af auktionsdeltagerne deler Sven Lindblom med de trænere, der har valgt at samarbejde med ham. Disse trænere holder sig til de auktionsnumre, Sven Lindblom har stukket ud for dem.

Stefan Melander har brugt Sven Lindblom som læremester, og Stefan Melander er med hvert auktionsindivid mindst lige så omhyggelig, som læremesteren er

Foto: KM FOTO