Indlæg fra 19. juni 2017:

Den norske træner Sigbjørn Kolnes, der har sin stald på Oslobanen Bjerke, havde søndag sendt sin hesteejer Eirik Djuves danskopdrættede nyerhvervelse Beenthere Donethat ud i den første åbne prøve til Jydsk 4-års Grand Prix på Jydsk Væddeløbsbane i Århus.

– Den bremsede helt vildt, da jeg midt på opløbet aktiverede det norske hovedlag, fortalte kusken René Kjær, da han kom i stald efter løbet.

Rene Kjær uddybede:

– Den misforstod totalt det signal, og på den konto missede vi nok en tredjeplads. Men den stod næsten bomstille og dalede ned på en sjetteplads. Tag det norske væk og gå ud i Consolation, anbefaler jeg. Der vil han stå med en god vinderchance, for han ville trods alt nok ikke have den store chance i Grand Prix’et alligevel.

Dag-Sveinung Dalen

Hestens oppasser, Henning Nygård, der oprindeligt kommer fra Forus-banen i Stavanger, men nu arbejder for Kolnes, stod for transport og udseling af Beenthere Donethat. Det ser man på fotoet øverst. Med til Århus havde Henning Nygaard sin bedste ven Dag-Sveinung Dalen, som på dagen fik to køreture i Århus.

Den unge, evnerig norske travkusk Dag-Sveinung Dalen. Foto: Allan Loft

Den første med Bolt Jr i første løb endte i opløbsgalop efter et ellers fint rygløb. Den sidste køretur, der var med den kæmpestore vallak Womanizer, måler 183 cm i stang, endte med en fornem andenplads. Dag-Sveinung Dalen kørte både flot og fornuftigt, og gav sin store hest en placering i vinderhullet.

Michelle Mønster tager imod sin hest Bolt Jr og sin kammerat Dag Sveinung-Dalen efter deltagelse i søndagens første løb på JVB. Desværre galopperede Bolt Jr i god angrebsiver rundt sidste sving. Foto: Allan Loft

Begge køreture havde relation til Skivetræner Knud Mønsters træningskvarter, og det skal ses i lyset af, at den danske montérytter og travkusk Michelle Mønster indgår som en ikke ubetydelig bestanddel af de to norske kammeraters travsports-netværk.

Dag-Sveinung Dalen er træner på banen i Drammen, men kører året rundt mange løb over hele Norge, ofte også på de nordligst beliggende af dem, og i det nordlige Norge har han faktisk opnået at være oftest sejrende kusk uanset licenskategori. I en alder af bare 27 har han indkørt knap 20 mio. nkr., startet godt 5.000 gange og vundet omkring de 480 af gangene. Han er udlært hos trænerne Trond Andersen og Pål Sem.

I søndagens 8. løb på JVB gik det bedre for Dag-Sveinung Dalen. Han placerede den kæmpestore vallak Womanizer (6) i ryg på førerhesten og fik på den konto en fin andenplads med hesten. Foto: KM FOTO/Kjeld Mikkelsen.