Indlæg fra 11. juni 2017:

Tegning af Robert Nedergaard. Den er udført af tegneren og galopentusiasten Henry Lauritzen, der også en overgang var præsident for Sherlock Holmes Klubben i Danmark

Tidligere hestesportsjournalist Robert J. Nedergaard, f. 1934, og som nu altså er blevet pensionist, ligger ikke på den lade side. I år har han udgivet bogen Canager, en spændingsroman om nogle italienske modstandsfolks intense jagt på en række gemene nazi-bødler samt tilmed de højtstående nazister, der skjulte de skatte, de fratog jøderne, i Schweiz. Tidligere har Robert Nedergaard udgivet et værk, der består af en samling af muntre og humoristiske politihistorier fra Vesterbro og omegn. Han har også tidligere udgivet værket Flugten Fra Det Onde.

I sin ungdom har Robert Nedergaard, der havde taget et kursus i at svejse, været beskæftiget ved minedrift i Canada, hvor han opholdt sig årene fra 1956 til 1958. Herefter søgte Robert ind til politiet, hvor han med base i København arbejdede i 34 år og sluttede som vicepolitikommissær. Sideløbende med karrieren ved politiet arbejdede Robert som hestesport-skribent ved først Berlingske koncernen og siden ved Aktuelt/Det Fri Aktuelt.

 

Robert Nedergaard syntes, at politiet godt kunne udvise en humoristisk selvforståelse, og derfor samlede han en række muntre politihistorier fra Vesterbro og Omegn, som han udgav i 2014.

Robert er født og opvokset i landsbyen Foulum ved Viborg, og da hans fætters søn hed Villy Pedersen, identisk med travkusken, der som amatør vandt derby med Nu Bangsbo og senere fik sig nedsat som selvstændig travtræner, kunne Roberts interesse for sporten også være sket ad den vej, men Robert var allerede fanget af bacillen, før Villy ’Passat’ Pedersen huserede i travsporten.

Det er det odenseanske forlag mellemgaard, der har udgivet Robert Nedergaards bog Canager, der er både spændende og velskrevet, og som kan være rigtigt godt egnet til ferielæsning de dage, hvor solen ikke bager for meget. Ved du ikke, hvad Canager betyder? Ja, så må du læse bogen, for at få det opklaret; det afsløres ikke her.