Indlæg fra 2. juli 2017:

Niels Kaj Lindeskov Jørgensen er manden bag pseudonymet Stald Pimax. Og dermed er han den lykkelige ejer af sejrshesten Bandit Brick, en svensk født fireåring efter Yankee Glide. Fireåringen er efter sin sejr i en finale i Travliga 4 i Århus på 4-års Grand Prix søndagen den 2. juli oppe på at have indkørt 177.000 dkr til sin ejer – det har den brugt seksten starter på – det epokegørende i den sammenhæng er, at sejren i Århus var hestens femtende sejr i træk.

Dog gik der et gys gennem ikke blot ejeren, men også det favoritspillende publikum, da hesten i det snævre staldsving kort efter start løb på en tilsyneladende ødelæggende galop. Bandit Brick reparerede dog kyndigt styret af sin træner og kusk fejlen, og i opløbet nedkæmpede den effektivt og sikkert en så god hest som Aweson Deal – uden den på nogen måde så træt ud.

I sejrsinterviewet var Steen Juul da også inde på, at han ikke siden Rudolf le Ann havde haft så gode en hest i hænderne end som netop Bandit Brick.

Kaj Jørgensen (© Lone Kristensen)

Efter sejren fortalte ejeren Niels Kaj Lindeskov Jørgensen;

– Jeg købte ham på en auktion i Sverige for godt to år siden, og ja, han var da dyr, men jeg ville have ham. Inde i treårssæsonen fik jeg Steen Juul til at trille en tur med ham, og Steen var med det samme klar over, at man havde overset en slem mus.

– Vi fik ham straks under kniven, og ja, der var tale om en rigtig grim mus. Men operationen lykkedes. Efter fire måneders pause begyndte genoptræningen, og bortset fra debuten så er det jo gået slag i slag med sejre.

– Vores parole efter forskrækkelsen med musen, og det var virkeligt i ellevte time, den mus blev opdaget, det har været at tage det roligt og fornuftigt. Vi starter ham i år og måske lidt i næste år kun i klassen.

Det skorter dog ikke på drømme

– I 2018 eller måske først i 2019, begærer vi fuld skrue. Vi har en drøm, og det er, at han måske kan blive en hest for Elitloppet – i hvert fald for hurtigklassen. Det her med trav er min hobby, så jeg tillader mig at drømme stort. Indtil nu er det jo allerede lidt af en drøm, at han kan gå fra sejr til sejr.

Niels Kaj Lindeskov Jørgensen, der ofte kun kalder sig Kaj Jørgensen, begyndte i travet som ung. Han fik engang som 24-årig købt en hest af en nordjysk amatørtræner. Det viste sig, der var fejl på den og handlen skulle gerne annulleres. Det endte i et opgør i retten i Hjørring, hvortil Kaj Jørgensen var rejst dagen før opgøret.

– Jeg var meget nervøs for sagens udfald, så da jeg på selve dagen for rettens behandling stod op på mit hotel og skulle have morgenmad, bad jeg om en kop kaffe, et rundstykke og en lille snaps. ’Desværre herr, det sidste kan vi ikke hjælpe dem med. Vi er et missionshotel’, sagde tjeneren. Det hjalp jo ikke på min nervøsitet, som jeg så måtte døje med under hele retssagen, der dog lykkeligvis for mig faldt ud til min fordel.

– Jeg fulgte med på Lunden, men havde så en del år uden at have heste. For syv-otte år siden fik jeg dog modet igen og stod så med en hest og én til, og pludselig havde jeg ti heste. Nu har jeg en fire-fem stykker, hvoraf Bandit Brick er staldens fløjhest. Den åring, jeg har, Estrella Sisa efter Muscle Hill på en Varenne-hoppe, den forventer jeg kan snuppe hoppederbyet i 2020, smiler Kaj Jørgensen, der er årgang 1944, og som efter et travlt liv i restaurationsbranchen som tjener og restauratør, blandt andet på kroen Bryggerhesten i Charlottenlund ikke langt fra Lunden, pensionerede sig selv som 55-årig.

Bandit Bricks berømte onkel

Bandit Brick har to søskende registreret opdrættet i USA. Helsøsteren Bella Berry, 5 år, har rekord 13,1ak, og halvbroren What’s Your Name efter Muscles Yankee har rekord 13,7ak.

Bandit Bricks mormor er canadisk fødte Emilie Cas El, som har avlet en række fine afkom – absolut bedst kendte er Trixton, rekord 08,7ak og med 6,2 mio skr indtjent. Trixton, der var hos Jimmy Takter, vandt blandt andet Hambletonian Stakes. Det gjorde han i 2014 før staldkammeraten Nuncio, der som bekendt vandt Elitloppet 2016.

Stald Pimax har altså noget at have drømmene i hvad angår Bandit Brick og storløbssejre. Stald Pimax er et navn, som er et sammendrag af navnene på Kaj Jørgensens to børn, Pia og Max.