Indlæg fra  12. august 2017:

– I Manchester United er mit job at finde ud af, om den række spillere, Manchesters scouts ude i de enkelte regioner i verden løbende indstiller til klubben, nu også er egnede til at spille for klubbens førstehold. Jeg skal lige så meget udelukke givne forslag, som jeg skal inkludere dem. Hos mig kommer de og bliver vejede, så at sige. Det er ikke kun deres fodboldmæssige kunnen, jeg vurderer, men også deres menneskelige kvaliteter, for det er afgørende, at de i ét og alt passer ind i klubbens ånd og system.

– Det giver en del rejseaktivitet, ikke blot i England og Europa, herunder Skandinavien – jeg kommer rundt i hele verden, til Asien, Sydafrika og Sydamerika – f. eks. Uruguay, hvor jeg så skal vurdere en spiller, som er indstillet af den lokale scout, forklarer Tommy Møller Nielsen, der siden sommeren 2016 har arbejdet for storklubben Manchester United i England. Tommy udtrykker stor tilfredshed med den meget rejseaktivitet, der er knyttet til jobbet.

Tidligere har han arbejdet i Skotland samt været træner i Danmark for klubber som Viborg og HB Køge.

Fodboldinteressen har han fra sin far, Richard Møller Nielsen, der desværre ikke er mere, kendt ikke mindst for sit job som landstræner for det danske herrefodboldlandshold – dengang i ´92, da det vandt Europamesterskabet.

Det var således en glad Tommy Møller Nielsen, Opløbets udsendte mødte på Fyens Væddeløbsbane i går, hvor man for fjerde gang afviklede Richard Møller Nielsens Mindeløb. Hvor sejren i øvrigt gik til Skives Morten Friis med hesten Temptation S H.

Vaks ved havelågen

– For ti år siden ville Fyens Væddeløbsbane gerne have min far ud på en væddeløbsdag for at ære ham – ikke blot fordi han var fynbo, for det var han jo med hud og hår, men for hans indsats som landstræner og ambassadør for fodboldsporten. Det var for cirka ti år siden, og det var samtidig hans fødselsdag.

– Desværre, sagde han, kan jeg ikke, for jeg har inviteret familien ud at spise. Men den fynske travbanes marketingschef var vaks ved havelågen og fik det maget sådan, at han blev sat til at holde foredrag den dag på banen, hvorved han så kunne invitere familien med. Så holdt han et foredrag og bagefter spiste vi oppe i restauranten. Det var så hyggeligt. Og siden den dag har min far og jeg værdsat trav- og galopsporten, og ofte mødt frem på banen, når tiden tillod det. Jeg nærer fortsat stor interesse for hestesporten, og når jeg er hjemme i Danmark, på Fyn, jamen så skal der være tid til at aflægge banen et besøg.

– Min far kunne rigtigt godt lide at komme til væddeløb på Fyens Væddeløbsbane. Folk var altid i rigtigt godt humør, og alle havde begge ben solidt plantet på jorden – det kunne han godt lide, og det var det, han fandt behag i.

– Væddeløbsbanen med Kim Nielsen som frontfigur og sponsornetværket med de tre J’ere i spidsen, har gjort et fantastisk stykke arbejde. Arrangementet denne gang for mig og nogle af koryfæerne fra Europamestrene ’92 samt gode gamle OB-spillere var helt i top – vi har hygget os gevaldigt, og det her skal nok udvikle sig til en fast tradition, slutter Tommy Møller Nielsen.

PS: Når Tommy Møller Nielsen relaterer Fyens Væddeløbsbanes sponsornetværk til begrebet De 3 J’ere, så skyldes det personerne Jan Albeck, Jan Arentoft og Jon Tølbøll, som alle lægger et stort og uegennyttigt arbejde i organiseringen af dette netværk.

Temptation S H vandt Richard Møller Nielsens ærespræmie fredag den 11. august på Fyens Væddeløbsbane. Ved præmieoverrækkelsen i vindercirkelen ses Tommy Møller Nielsen som nummer tre fra højre ved siden en af hans fars forgængere i landstrænerembedet Sepp Piontek (ternet jakke). Foto: KM FOTO/Kjeld Mikkelsen.