I 2021 startede unge Philip Di Luca som prof-træner med A-licens på Eskilstuna. I dag har han cirka 30 heste i træning, og en af staldens frontfigurer, Thai Swagger, bragte han til start i dag fredag på Solvalla. Thai Swagger startede i Julmyra-løb, et sprinterløb for heste, der har tjent mellem 270.000 skr. og 625.000 ditto.

Det blev tidligt til spids for syv år gamle Thai Swagger, og siden var der faktisk kun spil til ét mål. I sidste sving satte Thai Swagger ekstra turbo på og gled væk fra konkurrenterne, så sejren i tiden 1.12,2/1640 ma blev rimelig komfortabel.

Thai Swagger vinder komfortabelt og kusken Andreas Lövdal havde i god tid til en lille sejrsgestus

Det var Andreas Lövdal, der kørte hesten for Philip Di Luca, som bare træner og som oftest lader opgaven i vognen forvalte af netop Andreas Lövdal. De to gik på Wången samtidigt og blev derigennem bedste kammerater. I en del år har Andreas Lövdal jobbat for Timo Nurmos på fuld tid, men nu har han skåret bestillingen dér ned til to dage, så han de øvrige dage i ugen kan hellige sig en håndfuld heste, han har taget ind i egen træning. Til høsten påregner Andreas Lövdal at tage ud licensen og for alvor starte som publique træner.

Andreas Lövdal

Andreas Lövdal holder til på den farm i Tystberga nogle mil syd for Stockholm, hvor også Philip Di Luca har sit træningscenter. Farmen tilhører Di Lucas familie.

Thai Swaggers træner Philip Di Luca fragtet på æresrunde i golfvogn på vej i stald til Thai Swagger

Thai Swagger, som de to kammerater så flot i forening fik til at stryge til tops på Solvalle denne fredag, er faldet efter Muscles Yankee og Toffifee D. Og dermed har den dansk relation. Toffifee D, der var opdrættet af nordjyden Kaj Jensen, Stald D,  var i 2013 i træning hos Bo Westergaard, da den med Steen Juul i sulkyen samme år vandt Hoppe Kriterium på Lunden.

Året efter var hun toer i Dansk Hoppe Derby. I alt tjente Toffifee D knap 550.000 dkr. og fik rekord 11,3ak. Siden kom hun til Vinninge i Sverige, hvor Thaihester Egersund AB huserer, og det er netop dem, der har opdrættet Thai Swagger.

Kredsen om Thai Swagger fornøjede sig i vindercirkelen.

Toffifee D har også bragt hoppen Thai Sansa til verden, og den fik fredag på Fyens Væddeløbsbane sat så gode heste som Gaya de Pervenche, Raket Brodda og Patch Wibb til vægs. Bo Westergaard træner Thai Sansa, der blev kørt til sejr af Nicklas Korfitsen.

Andreas Lövdal ud på æresrunde med Thai Swagger og dens skötara

Foto: Kjeld Mikkelsen