På en solrig og herlig forårs-lørdag åbnede Stutteri Shadows ejere – stutterimester Niels J. Jensen og dyrlæge Lene Larsen – dørene til deres domicil ved Vrå i det nordvestlige Vendsyssel. Her hvorfra de driver stutteri og dyrlægepraksis. Det var dog opdrættervirksomheden, der var i fokus denne lørdag i april.

På det, der nok er Danmarks største travstutteri, præsenterede personalet fire avlshingste og fire åringer.

Hambeltonian-vinderen 2011 Broad Bahn fremvises for de fremmødte – altså på selvsamme lørdag, nemlig den 22. april 2023 – som hans søn, danske Emoji, med sin træner og kusk Flemming Jensen kvalede ind til Paralympiatravet ved på Jägersro i Sverige at vinde L C Pettersson-Broddas Minne for gulddivisionshestene.

Præsentationen blev via et i øvrigt velfungerende højttaleranlæg kyndigt formidlet af Morten Klose, og personalet viste kompetent omgang med de firbenede.

 

Avlshingsten Dominion Beach på vej mod applaus fra de fremmødte travsprotselskere, der havde fundet vej til Stutteri Shadows Åbent Hus-arrangement

 

Her er det Avlshingsten Third Shift, der bliver præsenteret

 

Avlshingsten Take Them står også på Stutteri Shadow

 

Laurina Shadow – hoppe. Mor: Ocarina F H. Far: Dominion Beach

 

Lonely Shadow – hoppe. Mor: Blue Velvet. Far: Broad Bahn.

 

 

Ladybird Shadow – hoppe. Mor: Walkabout Shadow. Far: Dominion Beach.

 

Leopold Shadow – hingst. Mor: Rigatoni. Far: Orlando Vici.

Efter præsentationen kunne det store antal gæster, der var mødt op, gå på staldrundgang og besigtige nogle af stutteriets hopper og de føl, der indtil denne dag havde fået set dagens lys. Og for den sags skyld også kigge nærmere på hingstene.

 

Fly High Shadows føl fra i år efter Maharajah

 

Hoppen Alongcameaspider med sit føl fra i år efter Propulsion

Stutteriet bød på buffet, hvor lækker salat, flødestuvede kartofler, stegt kylling og spareribs var på menuen. Samt selvfølgelig øl og vand, og det nød de besøgende i fulde drag og snakken gik livligt blandt de mange fremmødte travsportsinteresserede.

Stutteriet forestod et amerikansk lotteri med mange flotte præmier, herunder fribedækninger ved flere betydende hingste, gavekurve og meget andet lækkert.

Foto: Kjeld Mikkelsen