Den svenske travjockey Peter Zadel arbejder nu hos Björn Goop. Han ses ofte som kusk bag hestene i Sverige, og fra i år med skiftet til Björn Goop har han også fået en ny hjelmsponsor i form af det dansk etablerede firma Mosson, som drives af søstrene Julia Liv og Maria Morin.

Landmandssønnen Peter Zadel, 38 år, er vokset op i Slovenien, men dette land forlod han i 2015 sammen med sin kæreste Nika Ljubojevic for at arbejde i svensk travsport, da han ikke syntes, der var fremtid i travsporten i hjemlandet, hvor sporten alene drives på amatørbasis. Han kunne simpelt hen ikke se sin drøm som travtræner blive udlevet i Slovenien. Hjemme på gården uden for hovedstaden Ljubljana var der mange dyr, herunder også travheste, som hans far havde en interesse i. En interesse sønnen Peter tog til sig.

Julia Liv

Maria

Nu arbejder Peter Zadel  i stalden hos Björn Goop efter at have været ansat hos trænere Maria Törnqvist, Peter Untersteiner og Wilhelm Paal. Peter Zadels største succes hidtil som hesteoppasser gælder hoppen Otrabanda, som i 2016 vandt Derby Hoppeløb på Jägersro – på svensk ’Derbystoet’. Som kusk er han noteret for en V75-sejr i Sverige og to derbytriumfer i Serbien.

Mossons nye domicil i Rønde på Djursland – det er stuetgen, som Moson råder over i bygningen, hvor de har lejet sig ind hos ejeren ejendomsmæglerfirmaet Home

Mosson står bag udviklingen af skræddersyede løsninger til heste- og andelsejere, organisationer og væddeløbs- og ridehestestalde.

Fra 1. marts i år har Mosson skiftet adresse fra Ebeltoft til Rønde, og de har netop haft en virkelig travl tid, i og med at de nye lokaler i Rønde skulle iindrettes samtidig med, at de to søstre var engageret i hestemessen i Herning.

Foto: A P Hjelmdesign v. Arne Sørensen, Vodskou (Hjelme). Øvrige fotos Kjeld Mikkelsen.