Årets Hoppe 2021 blev Flower Dust, som ved flere lejligheder imponerede dybt sidste år, ikke mindst ved sejren i Dansk Hoppe Derby.

Ved kåringen på Hermans i Århus spurgte sprechstallmeister Jan Harkamp, kendt fra DR-Sporten, ind til de kommende planer for Flower Dust, hvortil Bent Svendsen – kendt for altid at være rap i replikken – afslørede, at det er planen at starte hoppen i et løb på Solvalla i Elitlopps-weekenden med sejr i tiden 1.08,8, så publikum, ikke mindst den danskerskare, der vanen tro er i Stockholm den pågældende weekend, har noget at se frem til.

Under snakken med Harkamp efter afsløringen af Årets Hoppe 2021 kom Bent Svendsen med en varm hilsen til sygemeldte Steen Juul – en hilsen, som fulgtes af en stor applaus fra gallaens gæster. Netop Steen Juul vandt jo som gæstekusk bag Flower Dust en af hoppens tidligste starter i 2021 – her vikarierede Juul for skadesramte Svendsen.

 Steen er sej

 Steen Juul er stadig rekonvalescent, og derfor var han ikke til stede på Hestesportens Galla. Så det var datteren Camilla og barnebarnet Cecilie, der kunne modtage galla-statuetten på vegne af Steen Juul, som blev kåret som vinder af kategorien Årets Kusk 2021.

– Steen har det godt og er nu begyndt at deltage i den daglige træning. Han er sej og giver ikke op, og vi er alle lige nu overbeviste om, at Steen indfinder sig i en sulky i løbssammenhæng, inden 2022 er til ende, fortalte Camilla.

Cecilie pegede på, at hun ikke kunne få en bedre læremester end sin morfar, men at det var en lang rejse at nå helt op på hans niveau, men hun ville gøre alt for at blive så god som mulig som udøver af travsporten.

Og Steen Juul opnåede også at blive kåret som Årets Travtræner.

Team Steen Juuls forrygende 2021-sæson udmøntede sig endvidere i, at Extreme blev kåret som Årets Hest og Årets Ældre Hest, og at Festival Of Speed blev kåret som Årets 4-åring.

Festival Of Speeds oppasser Jens De Rosche blev kåret som Årets Staldmand m/k.

 Hermed følger de afsluttende kåringer fra Hestesportens Galla 2021:

Trav:

 

Årets ældre hest


Extreme

 

Årets hoppe


Flower Dust

 

Årets hest


Extreme

 

Årets kusk


Steen Juul

 

Årets træner


Steen Juul

 

Årets Opdrætter

Jürgen Hanke

 

Galop:

 

 

Årets hest


Stroxx Carlras

 

Årets professionelle træner


Niels Petersen

 

 

Årets jockey


Oliver Wilson

 

Årets opdrætter

Stutteri Hjortebo

 

Nyt medlem i Hall of Fame

Under gallaaftenen blev der afsløret et nyt medlem af Hall of Fame: Birger Jørgensen, 63, der driver en lille trænerbiks i Århus og ellers hovedsagelig er catch driver. Han har over 9.000 sejre på samvittigheden og har høstet 32 landschampionater.

Travjournalist Niels Jørgensen overrakte det ny medlem af Hall of Fame hædersgaver under gallafesten på Hermans i Århus, hvor indlemmelsen bekendtgjordes

Fotos: Kjeld Mikkelsen