Den her aller sidste væddeløbsdag var det Billund Pony Travklub, der stod for arrangementet. Fem travløb for de unge kuske. Talstærkt var medlemmerne, forældrene, vennerne og andre interesserede mødt op for at sige det aller aller sidste farvel til Billunds travoval i aktion.

Klokken er halv tolv og ponytravklubbens stald summer af aktivitet. Her klæder Sidsel Ibsgaard Fjelsted ponyen Karo på til dagens første løb.

I dommertårnet sad dommer Bent Koch (i midten), målfotoansvarlig Jens Rønnow (t. h.) og galoptæller og præmieoverrækker Ruth Nielsen (t. v.) allerede klar mindst en timestid før løbene blev skudt i gang 12.15.

1. løb

Grundlag 4,0

Vinder: Maddie Sophia Fellbæk Culbert.

Hest: Katriona M

Alder: 14

Bopæl: Nørrebro

Ser op til: Paw Willumsen

Musik: pop

2. løb

Grundlag 2,30

Vinder: Victoria Melanie Fisker

Hest: Pejnarve Yankee

Alder: 17

Bopæl: Ejby

Ser op til: Steen Juul

Musik: pop

3. løb

Grundlag 3,40

Vinder: Sofie Møller

Hest: Bourbon

Alder: 14

Bopæl: Ådum

Ser op til: René Feltheim

Musik: Fly Away med Tones and I

4. løb

Grundlag 4,39

Vinder: Cecilie Anov

Hest: Del Canto

Alder: 23

Bopæl: Billund

Ser op til: Sabina Gammelgaard

Musik: lytter til det meste

5. løb

Grundlag 3,0.

Vinder: Mikkel Pedersen

Hest: Ljungens Lady

Alder: 15

Bopæl: Kvistgård

Ser op til: Björn Goop (hjelmen har Goppens autograf)

Musik: Temaet fra Star Wars og Abba

Efter løbene forsamlede de unge kuske og deres medrejsende i Café Staldsvinget, hvor Billund Pony Travklub var vært ved et traktement bestående af skøn salat og lækker lasagne dejligt og vel tillavet af cafeens ildsjæle Annette Gylling og Brian Emborg.

Brian og Annette fremviser de kulinariske herligheder, som lørdag eftermiddag efter ponytravløbene udgjorde menuen for Billund Pony Travklubs markering af den sidste væddeløbsdag på Billund-banen

Inden kniv og gaffel blev sat i menuen, var der overrækkelser af ærespræmie til de vindende kuske samt rosetter til de fem først placerede i hver løb.

Formanden Brian Møller Jensen takkede medlemmerne for en god indsats, de udenbys kuske for deres deltagelse på denne sidste dag med væddeløb på Billund Trav, samt takkede en række officiels, herunder Ruth Nielsen, Jens Rønnow og Bent Koch. Sidstnævnte modtog ligesom de øvrige et stort applaus under ceremonien, og det affødte umiddelbart denne kommentar fra Koch: “Det må vist være første gang en travdommer er blevet modtaget med en klapsalve fra de aktive!”

Dommeren Bent Koch

Bo Siem

Fem af medlemmerne i Billund Pony Travklub ønskede at markere denne afskedsdag med at tage ophold i klubbens stald og tilstødende lokaler helt til søndag morgen, altså med overnatning efter en hyggelig aften med sodavand, snack, diverse spil og snak. Det havde de ønsket, og banen imødekommet, idet Bo Siem havde taget tjansen som opsynsmand, så der kunne være en voksen til stede.

God Nat, Billund Trav

Tekst: Allan Loft
Foto: Kjeld Mikkelsen