Lykke Friis er en begejstret fodbold-elsker. Kvinder skal ikke holde sig tilbage – de skal også ud at tackle igennem og score mål. Kvindekommissionen har ti anbefalinger til, hvordan kvindefodbold kan intensiveres.

Lykke Friis, næstformand i DBU’s kvindekommission, som 9. april 2018 barslede med sin rapport GÅ EFTER GULDET, indledte sit indlæg på pressemødet samme dag med at citere den legendariske britiske statsmand Winston Churchill.

“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.” (Lige meget hvor smuk en strategi tager sig ud – man bør dog lejlighedsvist se efter, om den bringer de ønskede resultater).

Lykke Friis rørte hermed ved det kildne spørgsmål: Bliver rapportens gode intentioner bare ved de smukke ord?

Hun pointerede derefter: ”For at vi ikke skal havne i den situation, har kommissionen indvilget i at fortsætte som vagthund. Hvert år vil vi følge op på, hvordan det går med virkeliggørelsen af vore anbefalinger.”

Lykke Friis brænder ikke kun for udenrigspolitikken i Europa, hun brænder også for sport, ikke mindst fodbold uanset køn, og det ærgrer stadig den tidligere minister, at man tilbage i 1971 ikke evnede at følge op på den succes kvindefodbolden fik her i landet, da de danske kvinder det år vandt det uofficielle verdensmesterskab.

Dengang burde kvindefodbolden have igangsat en bølge på linje med den, de jernhårde håndboldladies nogle tiår senere forstod at ride på og skabe respekt om kvindehåndbolden, mente hun.

Der var en frejdig stemning på mandagens pressemøde. Og Lykke Friis understregede, at kommissionen vil ikke bare stoppe ved kommissionsrapportens smukke ord. Den bliver siddende og bider DBU i haserne, så virkeliggørelsen af anbefalingerne ikke glider ud i sandet…

Foto: KM FOTO