Indlæg fra 7. juni 2017:

Nybagt amatør femte i ilddåb med storoutsider

For ca. tre år siden tog Nina Smedegaard, f. 1993, amatørlicens på Billund Trav. Siden har hun deltaget i en række uddannelsesløb på banen i Billund samt nogle formløb – ja, det er da blevet til 27 starter inden Sprintermester dagen i Billund.

Netop den dag, søndag den 4. juni fik Nina for alvor sin ilddåb med deltagelse i løbet Sigter Mod Stjernerne. Spillet til over odds 200 dirigerede den unge kusk Miss General ind på løbets femteplads, hvilket hun efterfølgende var ganske tilfreds med.

– Jamen det var jeg. Min sambo Timmi Ruusuviita påpeger også, at Miss General ikke er den letteste hest at tøjle. Hun kan godt tage ved, skal jeg hilse og sige. Jeg klarede uden anmærkninger de fire omstarter, løbet bød på. Det var vældigt sjovt, og efter en startafgang, jeg ikke selv var tilfreds med, så fik jeg dog min hest placeret i fjerde par udvendigt, der under løbet faktisk blev til tredje par udvendigt. Herfra angreb jeg så langt ude i sporene rundt sidste sving. Der var vældig fart på, og det synes jeg er fantastisk sjovt. Min hest angreb godt ind på det lige, men så ebbede kræfterne lidt ud til slut, men sjovt at havne i pengene.

Her ses Nina bag staldens Palermo Cross (Foto: KM FOTO)

– Jeg elsker det her. Jeg har fået blod på tanden med hensyn til at køre løb, og jeg skal bare have så meget rutine som muligt. De andre kuske råber og skriger undervejs, men det må man bare lukke ude og koncentrere sig om at styre og holde øjne og øren åbne, lyder det fra Nina Smedegaard, der også var ude at køre i dagens sidste løb, et formløb, med hesten Palermo Cross, der dog ikke helt var til sin fordel på dagen og endte i det slagne felt.

Nina Smedegaard og samboen driver en stald med en halv snes heste. De har begge job i erhvervslivet at passe, men fritiden bruges på hestene. Timmy Ruusuviita har netop startet en forretning, TR Trot, med salg af travsportsartikler, hele registeret af artikler er repræsenteret. Ikke mindst har forretningen fokus på Chevi sulkyer, som de er dem officielle og eksklusive forhandler af i Danmark.

Parret har netop købt en gård i Ulkind ved Give – en gård, parret hidtil har haft lejet.

 Tekst: Allan Loft. Foto: KM FOTO