Aalborg Væddeløbsbane kl. 18.15

Titlen som Danmarks Mester for monté-ryttere gik dermed til Rikke Rohbach Bonde. Michelle Mønster, der inden sidste afdeling lå nummer to med 11 point, red Nero Toft ind på en fjerde-plads efter et afventende løb. Imidlertid havde Michelle Mønster strafpoint med i bagagen og måtte tage til takke med i  alt 13 point. Rikke Rohbach fik med sejren 8 point og sluttede således på 14 point. Karoline Henriksen fik ingen point med O J Simpson, og hun kunne dermed ikke forsvare den førsteplads, hun ellers bestred efter de to første afdelinger.

Finalen blev i øvrigt skæmmet af fem omstarter. I den første var synderne Sabina Gammelgård og Camilla Andersen, mens det var Christian Schram, der forårsagede den anden. Startforseelsen ved den tredje omstart fik Christian Schram den tvivlsomme ære af. Han havde dermed forårsaget to omstarter. Udover at få to strafpoint i konkurrencen måtte Schram lide den tort at blive forvist fra løbet, det tilsiger løbsreglementet. Ved fjerde omstart var det Karoline Henriksen, der fik skylden for at have påredet startsnoren. Hun havde efterfølgende problemer med en frisk O J Simpson, som fik hjælpere tilkaldt. Synderen i den femte omstart var Michelle Mønster på ryggen af Nero Toft.

– Jeg havde slet ikke tal på pointene og pointforskellene under sidste afdeling, så jeg koncentrerede mig bare om at ride min hests chance. Over mål vidste jeg ikke, om jeg havde nok point til sejren, og at jeg nu står øverst på skamlen er lidt af en overraskelse for mig, sagde Rikke Rohbach Bonde, der til daglig er assisterende træner hos Søren Jensen, Klampenborg, efter champagnefejringen på Aalborg Væddeløbsbane.

Guld: Rikke Rohbach Bonde 14 point

Sølv: Michelle Mønster, 13 point

Bronze: Karoline Henriksen, 11 point

Maria Dueholm Svendsen 8 point

Sabina Gammelgård 7 point

Marianne Mechlenburg 4 point

Camilla Andersen 3 point

Nicole Marsing 2 point

Christian Schram 2 point

(point-kilde: speaker på Aalborg Væddeløbsbane)

 

Foto: KM FOTO